LLA apklausa

1. Išskirkite kokias, Jūsų nuomone, tiesiogines funkcijas kontaktinių valandų metu atlieka logopedai, bet jos nėra įtrauktos į šiuo metu esantį Logopedo pareigų reglamentą.

  1. Pavadavimas mokytojų.
  2. Pasiruošimas pratyboms, tam skiriama daug laiko namuose. Įveikiant skaitymo, rašymo sutrikimus reikia taisyti vaikų darbus, o už tai neapmokama. Logopedas pildo dienyną, sudaro pratybų planus, ruošia medžiagą pratyboms, vertina kaip ir visi mokytojai, tačiau už tai jam neapmokama.
  3. pedagogų pavadavimą (kai šie serga). Kai reikia dalyvauti įvairiose darbo grupėse(išvardintose žemiau) niekas nežiūri laiko (kontaktinis ar ne) renkasi, kada visiems patogiau. Deja tai dažniau būna kontaktinis laikas.
  4. -
  5. Dalyvavimas įstaigos renginiuose.
  6. Vaikų kalbos tyrimas, vertinimas
  7. Išsamus vaikų kalbos vertinimas mokslo metų eigoje: ruošiant dokumentus vertinimui pedagoginėje psichologinėje tarnyboje arba naujai atėjusio vaiko, turinčio kalbos ir kalbėjimo sutrikimų, kalbos vertinimas. Papildomas vaikų kalbos vertinimas nenumatytas pratybų tvarkaraštyje, nes tai nėra pastovi veikla. Integruota veikla grupėje, projektinė veikla su ugdytiniais, renginių organizavimas ir dalyvavimas darželio šventėse, kalbos rytmečiuose ir pan. Darbas grupėse, atliekant grupės auklėtojos funkcijas vasaros atostogų metu, pavaduojant sergančias ar išvykusias auklėtojas.
  8. Prevencinė veikla jaunesnio ikimokyklinio amžiaus vaikams, kuriems dar nėra numatyta švietimo pagalba. Konsultavimas tėvų, kurie ateina jiems patogiu metu. Vaikų su elgesio sutrikimais užėmimas jų emocijų protrūkio metu. Vaikų iš socialinės rizikos šeimų apsauga susitikimų su jų tėvais metu.
  9. Vaikų kalbinių gebėjimų vertinimas ruošiant į Pedagoginę-psichologinę tarnybą. Taip pat vaikų kalbinių gebėjimų vertinimas atvykus naujam vaikui, atsiradus poreikiui logopedo pagalbos anksčiau nelankiusiam vaikui. Kai tėvai ateina į konsultaciją kartu su vaiku - kaip tai oficialiai forminti, kaip kontaktinį, ar kaip nekontaktinį laiką? Ikimokyklinėse įstaigose vasaros metu reikalaujama dirbti grupėse auklėtojos pareigose. Vadovai dažnai reikalauja dirbti su didesnius vaikų skaičiumi nei yra reglamentuota. Dažnai reikalaujama dirbti su visais, kuriems reikalinga pagalba.
  10. Veža savo transportu ir savo lėšomis mokinius į PPT (pedagoginę psichologinę tarnybą) tyrimui. Dalyvauja PPT rengiamuose mokinių vertinimų aptarimuose (1-5 kartus per savaitę).