Globos centro socialinių darbuotojų patiriamas stresas ir jo įveika

8. Išvardykite didžiausias streso priežastis per metus:

  1. Laiko trūkumas atlikti darbus laiku.
  2. Maži atlyginimai, neaiškus ateities pavaldumas (kalbama apie GIMK‘ininkų pavaldumo perkėlimą kitur. Neramina didėjantys reikalavimai, gąsdinimai, jei atlikus patikrinimą, bus neatitikimų ataskaitose, tai kelia stresą ir kartais kyla mintys apie darbo keitimą.
  3. Visos tos pačios priežastys. Juokingiausias aukščiau stovinčių institucijų klausimas – „Ką padarė socialinis darbuotojas?“ Tuo tarpu įrankių, galinčių pagelbėti socialiniam darbuotojui, praktiškai nėra.
  4. Vadovo diskriminavimas
  5. Didelis darbo krūvis, menkas pareigybės vertinimas iš valdžios, nerimas dėl darbo pobūdžio karantino metu, dėl sveikatos.
  6. Didžiulis darbo krūvis, nes dirbau ir globos koordinatoriumi (GK) ir padalinio vadovu, nors darbo užmokestis buvo vienas iš projekto GK, o padalinio vadovas, kuris turėjo būti finansuojamas iš savivaldybės, nebuvo, nevykdė ir iki šiol nevykdo sutarties sąlygų ir niekas nieko negali padaryti labai gaila. Telieka keisti darbą.
  7. Teisės aktų kaita, patikrinti jų gausa, VTAS specialistų nekompetencija
  8. nesiskaitymas, finansinė nelygybė, vadovų nesidomėjimas
  9. Dažnai keičiami tvarkos aprašai, neaiskus funkcijų apibrežimas
  10. Krūviai, sudėtingi atvejai (priešiški klientai), vadovo antipatija man dėl to, jog kalbų apie tai kaip jaučiuosi darbe ir darbo sąlygų netinkamumo