Socialinių darbuotojų apklausa_dirbantiems NUOTOLINĮ darbą karantino metu.

Jūsų rekomendacijos ir pasiūlymai LSDA, kaip galime padėti jums spręsti iškilusius iššūkius:

  1. Dėl socialinių darbuotojų sveikatos draudimo nuo koronaviruso ir testavimo.
  2. Rekomendacijų neturiu. Esu pririšta tiesiogiai prie paslaugų gavėjų, jie yra iš sunkių ligonių tarpo turintys kompleksinę crb negalią. Situacija Lietuvoje tokia pirmą kartą.
  3. Įstaigose reikalingi mokymai kaip dirbti nuotoliniu būdu, kokias teises turi darbuotojai dirbdami namuose, kokią atsakomybę prisiima darbdavys ir darbuotojas. Kaip užtikrinti saugų bendravimą su klientu?
  4. Reikalinga supervizijos, kad visi darbuotojai turėtų galimybę aptarti kylančius iššūkius nuolatos ir su atitinkamais specialistais ar tam reikiamos kompetencijos turinčiais žmonėmis, reikalinga detalizuoti, kas yra socialinių įgūdžių ugdymo ir palaikymo paslauga, kokie darbo metodai yra efektyvūs, konsultuojant klientus, reikia ir mokymų dėl duomenų apsaugos
  5. Pageidautina: nemokami nuotoliniai psichologiniai mokymai ir materialinis skatinimas, pagal galimybes.
  6. Didesnės informacijos teikimas
  7. Organizuoti mokymus darbui nuotoliniu būdu ir "on line", nes vyresni darbuotojai turi mažiau įgūdžių; Rūpintis, kad karantino metu socialiniams darbuotojams būtų užtikrintos pakankamos apsaugos priemonės; Teikti psicholiginę pagalbą soc.darbuotojams, dirbantiems tiesiogiai su klientu (soc. darbuotojo padėjėjams, lankomosios priežiūr. darbuotojams, slaugytojoms ir kt.)
  8. Dayti įtaką politikai ir praktikai
  9. Pirmiausia turime tureti rimtas apsaugos priemones, nes ir dirbant nuotoliniu budu negalime palikti klietų: susitinkame, lankome seimas.Svarbu ir priemokos.Dėkoju už supratingumą.
  10. Pasiūlymų neturiu.