Globos centro socialinių darbuotojų patiriamas stresas ir jo įveika

7. Apibūdinkite, kas Jūsų darbe sukelia stresą? Išvardykite, kas jus jaudino pastarosiomis savaitėmis:

  1. Dėl pandemijos kilęs neaiškumas kaip atlikti darbus. Ar galima susitikti su asmenimis ar negalima.
  2. Šiuo metu labiausiai vargina ir neramina įtampa dėl pandemijos, kai tenka dirbti nuotoliniu būdu, vesti GIMK mokymus tokiu būdu nėra įmanoma. Visa tai kelia įtampą, žmonės daugiau suirzę, pavargę nuo apribojimų. Nėra aišku, kiek visa tai tęsis, tai atsiliepia psichinei būsenai, tiek mano, tiek kolegų bei klientų.
  3. Didžiausią stresą darbe kelia kitų institucijų biurokratizmas, kai popieriai iškeliami aukščiau už šeimos ar globojamo vaiko problemas ir jų sprendimą. Patiriamas nuolatinis spaudimas, kad tik popieriai būtų visi, kurių jau ir taip perteklius didžiulis. Tuo tarpu visą , popierių pildymui sugaištamą laiką, būtų galima skirti konkrečiai problemai spręsti. Ateina suvokimas, kad vaiko ir šeimos problemos rūpi tik konkrečiai su šeima dirbančiam globos koordinatoriui.
  4. Sudėtingos darbinės situacijos
  5. Didelis darbo krūvis, skuba, karantino apribojimai, nerimas dėl sveikatos.
  6. Kelia stresą kitų kolegų, su kuriais reikia dirbti, dažniausiai savivaldos atstovų nesupratimas tavo darbo tikslo ir funkcijų, neatsižvelgimas prašat pagerinti padėti, praplėsti paslaugas.
  7. Bendradarbiavimo imitacinio veiksmai
  8. tiesioginių vadovų nesidomėjimas Gc veikla
  9. Dažnai keičiami tvarkos aprašai, neaiskus funkcijų apibrežimas
  10. Mažesnis atlygis už tokius pačius ar didesnius darbus, lyginant su kolegomis, didelį virškrūviai, neadekvačiai darbo krūviui užduotys, neprofesionalaus vadovavimas, skirtingi reikalavimai ir privilegijos pavaldiniams kurie patinka ir kurie ne, vadovų gc darbo specifikos neišmanymas