Sveikos mitybos mitai

Ar žinote čia nepaminėtų mitybos mitų? (Parašykite)

  1. Būtų gerai neužkandžiauti
  2. nop
  3. Mitai : *jei badausiu, atsikratysiu riebalų nuo kūno; *jei suvalgysiu kebabą su aštriu padažu nieko blogo nebus, nes aštrus maistas greitina medžiagų apykaitą :D
  4. Nea
  5. Nežinau.
  6. ne
  7. Raumenys auginame ne sporto salėje, bet virtuvėje (taisyklinga mityba = reikalinga energija organizmui atsistatyti ir raumenims augt)
  8. Mitas: geriant daug pieno būna sveiki kaulai (medicininiai tyrimai rodo, kad norint neutralizuoti pieną organizmas turi sudaryti šarminę terpę, tad tam yra imamas kalcis iš kaulų.. = kuo daugiau geri pieno, tuo silpneja kaulai)
  9. Kavoje be kofeino yra kofeino
  10. pieno produktai labai sveika, turi daug kalcio, gerai kaulam veganai paliegę, negauna maisto medžiagų, neįmanoma maitintis mūsų krašte keptas maistas - visiška tragedija negalima vartot termiškai apdoroto maisto, nes žūva visi vitaminai neįmanoma visavertiškai maitintis be mėsos beje, daug gramatinių klaidų apklausoj!!
  11. pieno produktai labai sveika, turi daug kalcio, gerai kaulam veganai paliegę, negauna maisto medžiagų, neįmanoma maitintis mūsų krašte keptas maistas - visiška tragedija negalima vartot termiškai apdoroto maisto, nes žūva visi vitaminai neįmanoma visavertiškai maitintis be mėsos beje, daug gramatinių klaidų apklausoj!!
  12. Rūkymas padeda numesti svorio.
  13. nežinau, ar tai mitai, bet tarkim :] išgerti stiklinę vandens pusvalandį prieš valgymus, nevalgyti vaisių po pagrindinių valgymų; negerti skysčių valgant. o šiaip jau labai sunku susigaudyti, kur mitai, kur tikrovė, nes įvairūs šaltiniai skirtingai pateikia informaciją - tai kuo tikėti? :]] sėkmės moksluose ;]
  14. Visiskai atsisakyti saldumynu norint sulieseti
  15. Mėsos nevalgymas - sveikos mitybos pagrindas. Saldumynai - uždrausta. Netiesa, nedideli jų kiekiai reikalingi organizmui gliukozės kiekiui palaikyti,
  16. Valgymas pagal laiką (ryte angliavandeniai, vakare baltymai), kraujo grupės dietos, angliavandenių skirtymas į blogus ir gerus, maisto skirstymas į sveiką/nesveiką