Kaip Lietuvos ugdymo įstaigose pavyksta įgyvendinti Švietimo įstatyme iškeltą prioritetinį tikslą .

2.Kas mokymo(si) procese palengvina aukščiau išvardintų švietimo tikslų įgyvendinimą? Išvardinkite tris Jūsų nuomone svarbiausius momentus.

  1. 1.Mokytojų ir tėvų bendradarbiavimas, 2.pedagogų kompetencija 3.žiniasklaidos, televizijos ir vyriausybės sąmoningumas ir pagalba bei parama..
  2. 1.Tik atiduodant širdies gerumą,gali jį pagausinti. Juk gerumo kalbą girdi kurtieji, kalba nebyliai,mato aklieji... 2.Pagarba kalbai ir savo Gimtinei. 3.Šiandienos mokykla privalo padėti bręstančiai asmenybei suvokti ir įsisamoninti savo tautos dvasios ypatumus ir asmeninę jų reikšmę. (Emigracijos pasekmės.)
  3. Man tenka kartotis. 1) Vaikas privalo išmokti KAIP REIKIA MOKYTIS. Kada jis išmoksta šitą dalyką, tada iš jo galima pareikalauti ir atliekamo darbo kokybės, nes mokymasis yra jo darbas. 2)Kada vaikas išmoksta KAIP REIKIA MOKYTIS, tada jis savarankiškai gali išmokti labai daug dalykų, nes atsiveria jo kitos galimybės. Ir tada mokytojai nelaikys jo kokiu nors vaikučiu nesugebančiu suvokti paprastų dalykų, bet žiūrės į jį, kaip į suaugusį žmogų, bet turintį mažiau patirties, nei suaugęs žmogus. Jis tampa vis labiau savarankiškesnis ir, baigęs mokyklą, jis jau gali eiti į gyvenimą drąsiai ir be jokios baimės.
  4. Mokinių ir mokytojo motyvacija Gera materialinė bazė Tėvų palaikymas
  5. Tarpusavio pasitikėjimas. Stabilumas - sėkmės garantas. Atsakomybė.
  6. 1Sąžiningumas, geranoriškas bendravimas, kopetencija
  7. 1. Mokytojo humanistinis požiūris į besimokantįjį; 2. Mokytojo kompetencija: psichologijos, pedagogikos ir raidos dėsnių išmanymas; 3. Nuosekli pedagogų skatinimo sistema mokyklose.
  8. seimoje skiepijamos vertybes, pagarba mokytojui, paciu pedagogu asmenine vertybiu sistema
  9. Savo darbą gerai atliekantys mokytojai, klasių vadovai. Veikli, kūrybinga, pilnavertį ugdymo procesą įgyvendinanti mokyklos bendruomenė. Šiuolaikiška, iniciatyvi mokyklos administracija.
  10. Šeimos narių bendri siekiai, vertybinė orientacija. Tokie patys mokyklos bendruomenės tikslai. Mokinių motyvacija.