Ikimokyklinių ir priešmokyklinių įstaigų darbuotojų nuomonė apie maitinimo organizavimą

Gerbiami Įstaigos darbuotojai,

Esu Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro maitinimo organizavimo skyriaus vedėja Alina Lukošiūtė. Atlieku apklausą apie maitinimo organizavimą Jūsų įstaigoje siekiant įvertinti įstaigos esamą valgiaraštį, Jūsų bendradarbiavimą su priskirtu dietistu ir kitus klausimus susijusius su maitinimu.

Dėkoju jog skyrėte savo laiko ir užpildėte anketą !!!

Pic
Kokių maisto produktų/patiekalų pasigendate ugdymo įstaigos valgiaraštyje?
Galėtų būti įvairesnių vaisių. (Nebūna kivių, braškių, persikų, ananasų, melionų ar arbūzų. Prasidės sezoninės uogos - galėtų tiekti vaikams vietines. Iš daržovių niekada nebuvo ridikėlių, avokadų.- kitų daržovių asortimentas platus.
Pageidautina salotų patiekalas nei daržovės pateiktos atskirai.
Įvairesnių vaisių, varškės, įvairesnių daržovių
Daržovių ir vaisių įvairovės.
pasigendu salotų
Žalių salotų, naturalių produktų,
Įvairesnių vaisių
įvairovės
Bulvių
Pretenzijų neturiu.
Bulvinių patiekalų
Jautienos patiekalų, Cepelinų
Nepasigendum
Vištienos patiekalų.
Reikėtų tokiu patiekalų, kuriuos gerai valgytų vaikai. O dabar niekam neįdomu ar valgo ar ne.
Kad ir nesveikų,bet skanių kad vaikai valgytų-blynelių,virtų bulvių cepelinų....
Kokybiškų vaisių. Jie būna apgedę, nepatinka, kad reikia pvz.pjaustyt mažą apgedusią kriaušę, bananą, pasigendam sezoninių vaisių
Norisi įvairesnių vaisių ir daržovių. Per daug kopūstų.
Įvairesnių garnyrų
Patiekalų iš varškės.
Įvairesnių ir kokybiškesnių
Įvairovės. Maistas mažai keičiasi bėgant metams.
Nepasigendu
Virtinukų,tradicinių lietuviškų patiekalų iš bulvių( plokštainių, cepelinų, ne maltų patiekalų iš mėsos)
Daržovių, žuvies, vištienos, vaisių.
Nežinau
Daržovių, vaisių kokybės ir įvairovės.Taip pat pieno produktų.
Valgiaraštis įvairus, gal norėtųsi įtraukti jautienos patiekalų.
Vaikai mėgsta koldūnus, žemaičių blynus, balandėlius.
lietuviškų bulvinių patiekalų ( cepelinų, plokštainio, blynų)
daugiau moltinių patiekalų, nes vaikai juos mėgsta
kolkas nieko netrūksta
Tų patiekalų, kuriuos noriai valgo vaikai. Reikia atsižvelgti į tai, ką mėgsta vaikai.
Įvairesnių vaisių,dažniau valgyti kiaušinių,virtų burokėlių.
Jogurtų, sūreliu, plėšomo sūrio,sausainių,
Jogurtų,sausų pusryčių, sūrelių, bandelių, sausainių, nes jų taip pat yra natūralių ir sveikų.
Nieko ne pasigendu. Platus maisto racionas
,,Balandėlių, bulvių plokštainio, koldūnų...
Nepasigendu, nes maistas pakankamai įvairus, subalansuotas.
Manau, kad visko pakanka
pieno produktų
Nepasigendu
Man tinka.
Įvairumo.
duonos
Nepasigendu
Daugiau daržovių patiekalų
Daugiau daržovių
sezoninių uogų,vaisių
Kuo įvairesnių košių, dešros, dešrelių, cepelinų, įvairesnių daržovių ( brokolių, cukinijų, pupelių ir pan.). Dirbančiam personalui galėtų būti pasirinkimas iš kelių patiekalų, kitoks valgiaraštis.
Seniau vaikai mėgo blynelius su mėsyte, žemaitiškas blynus, plokštainį, dabar deja jų nebeliko.
Keptų kepsnių, kiaušinienės keptos.
Įvairesnių šviežių daržovių.
Plokštainio.
Vaisiu
Bulviu košes per mažai.
Įvairesnių vaisių
Visko užtenka
Daržovių keitimo pagal sezoną.
Daugiau vaisių ir daržovių, taip pat grynos mesos ar žuvies gabaliukų o ne maltinuku nes ten mesos nelabai rasi
Vaisių ir daržovių įvairovės.
Daržovių įvairovės, vaisių įvairovės.
Nieko
Bulviu plokstainio zemaiciu blynu .
Įvairesnių daržovių (brokolių, salotų, kalafijorų, ridikėlių...) įvairovės gaminant troškinius, blynus, mėsinius patiekalus
Nepasigendu
Įvairiasnių daržovių
Natūralios mėsos kepsniukų, kotletukų be priemaišų (su burokais baisu), žemaičių blynų, tarkuotų cepelinų su varške, daugiau sviesto-grietinės padažų prie patiekalų, o ne jogurto.
Įvairovės, mažai švežių daržovių, įv.vaisių.
Manau, kad pakankama patiekalų ęvairovė.
Nesidomiu
Visiškai išnyko iš valgiaraščio: koldūnai, plokštainis, bulviniai blynai, virtiniai, žemaitiški blynai, virtų ar tarkuotų bulvių cepelinai, leistinos vaikų maitinimui dešrelės ar retkarčiais dešra (virta ar vytinta), įvairūs sūreliai, varškės sūreliai (juk rašo, kad kai kurie yra skirti vaikams) - net tėvai apie tai klausia, nes namuose vartojami šie produktai. Negaminamos sriubos: saldi, šaltibarščiai ar pan.... Tiesiog pabodo kasdieniai malti patiekalai pavadinti kitu pavadinimu. Labai laukiame papildymo/pakeitimo - tai ir darbuotojų nuomonė... PRAŠOME naujų dietistų atgaivos ...
Įvairovės. Patiekalų iš jautienos.
Ekologiškų produktų.
Valgiaraštis ir maisto kokybė tenkina.
Vaikai pusryčiams nori sumuštinių, nemėgsta perlinių kruopų košės, ir miežinių, tai be sumuštinio, lieka nevalgę, pietums labai reikia svarstyti, kaip vaikams pagaminti žuvį, nes dabar patiekiamos nevalgo, vakarienės prastos, nevalgo kiaušinių, pieniškos sriubos nemėgsta, reiktų į valgiaraštį įtraukti cepelinus su varške, lietinius su varške, varškėtukus mėgsta vaikai, bulvinius blynus, plokštainis, plovas, vištiena galėtų būti tiekiama vaikams pvz. vištienos krūtinėlės kepsniukai, vaikams daug nereikia, bet vaikas suvalgęs jaus sotumą, nes natūrali mėsa, mažiau reikėtų, troškinių su svogūnais, morkom vaikams nepatinka, jų nevalgo, per dažnai blynai būna pagaminti vakarienei.
Grynos mėsos! Kur dingo šlaunelės, kurias vaikai valgė? Kur bulvių plokštainis ar žemaičių blynai? Kur koldūniukai ar balandėliai? Negi tai kenksminga? Kodėl į daržoves maišomi žirneliai ar kukurūzai? Vaikai rankioja ir metam. Kodėl neduodamos daržovės vienos, be maišymo? Kur žadėta lašiša ar gryna žuvis gabaliukais? Vien tas pats maltinis...
Grynos mėsytės, vištienos blauzdelių, pieniškų dešrelių (nejaugi nėra skanių, tikrų?), vaikai tikrai valgo. kur kūgelis dingo, jei cepelinų negalima, žemaitiškų blynų, žuvies normalios , file gabaliukais( tik maltinis pas mus), žinau kad kitose įstaigose yra lašišos, skrylius vaikai valgydavo, Desertinių sūrelių, vaisinio jogurto. taip pat galėtų vaikai galėtų gauti.
Jokių nepasigendu
Grietinės ir duonos
Pieno produktų.
Žuvies( nes gaminama tik iš žuvies faršo), paukštienos, vaisių įvairovės( duodami tik obuoliai ir kriaušės) ir tai labai prastos kokybės.
Bulvinių patiekalų.
Kotletukų
Paprastų,naturalesnių ..tiesiog tokį maistą,kurį mėgstu vaikai
Įvairesnių vaisių trūksta pagal sezoniškumą,įvairių daržovių virtų garuose, bulvinių patiekalų, natūralios žuvies (ne maltos)patiekalų,natūralios mėsos patiekalų.
košių įvairesnių( kruopų), geresnės kokybės grikių, įvairesnio maisto
Jokių
Visko užtenka
Tokių kur valgo ir vaikai ir jų tėvai, eksperimentuoti su vaikais yra baisu.
grūdėtos varškės, lifilizuotų vaisių, bolivinės balandos, kuskuso
Darzoviu, riešutų
Bulvinių blynų,cepelinų,žemaitiškų nlynų,kompoto
Raugintų agurkų. Labai keista, bet vaikai juos labai mėgsta, nelikdavo jokios atliekos.
sezoninių lietuviškų vaisių
Nieko nepasigendu
Galėtų būti natūrali žuvis, mėsytės gabalėlis,bet ne maltas kotletas,natūralių sulčių,varškės sūrio..
Nežinau
Natūralios mėsos, varškės, bulvių, įvairesnių vaisių, o ne tik obuoliai, obuoliai ir obuoliai....
Jokių
Pieniškų, bulvinių patiekalų. Šiuos patiekalus mėgsta ir vaikai.
Jokių
Įvairesnių daržovių.
duonos
Kakavos,vaikam.
Argi galima pasigesit kokių nors produktų? Manau valgiaraščius sudarinėja specialistai, jie žino ko reikia pilnavertei vaikų mitybai.
Pieniškos sriubos,varšketukai.
ivairesniu darzoviu
Cepelinų žemaitiškų blynų
Patiekaluose per mažas druskos kiekis (druskos norma gramais yra per maža), kuris ilgainiui taip maitinantis turės neigiamos įtakos vaikų sveikatai.
Daržovių, mėsos, pieno.
Šaltibarščių
Įvairovės.
Natūralios mėsos
Jokių.
-
Manau, kad mūsų ygdymo įstaigoje gerai sudarytas valgiaraštis ir nieko netrūksta.
sumuštinių, duonos
Balanėlių, koldūnų, virtų bulvių cepelinų, plokštainio
Natūralių sulčių, žuvies, kiaušinių.
Blynelių,apkepų.
Nepasigendu.
Įvairesnių daržovių garnyrui. Vietoj šviežių agurkų ir pomidorų salotų galėtų būti patroškintų, kiek pakepintų pomidorų. Kiek žinau tokių būdu jie geriau atskleidžia savo naudingąsias savybes.
Daugiau sezoninių lietuvoje augintų daržovių ir vaisių
Lapinių salotų, ridikėlių, kepamo sūrio
Blynai su mėsa, bulvių plokštainis su vištiena ir pan.
kadangi nevalgau tai ir kaip nieko netruksta
Manau,kad maistas įvairus.
Truksta ivairoves
daugiau salotų prie antro patiekalo, o ne atskirų daržovių
Kalakutienos, brokolių.
Sviesto,druskos,grietinės.
Nežinau
Labai daug patiekalų iš maltos mėsos. Norėtųsi daugiau troškinių su daržovėmis (nepervirtomis) ir nemalta mėsa (kalakutiena, veršiena, vištienos krūtinėle). Taip pat pasigendu žuvies (nemaltos), trintų sriubų.
Nepasigendu.
Nėra grynos mėsos, viskas malta, ir tikrai matosi, kad malta ir pridėta įvairių priedų( batono, košės likučių), todėl ypač žuvies maltiniai būna tragiškos išvaizdos ir visi "byra" dėliojant.
Kepsiukų, vištienos krūtinėlės (ne troškiniai).
Naturaliu pieno produktu,kokybiskesniu vaisiu
Jokių
Daug ko pasigendu, bet čia gi sveika mityba, reikia tenkintis tuo ką duoda.
Daugiau įvairovės. Nes valgiaraščiai atsikartoja.
Nepasigendu jokių. Pasirinkimas platus, daug daržovių.
Visu buvusiu anksciau
Šaltibarščių
Jokių. Viskas įtraukta.
jokių
Natūralių, ta prasme žuvies ne maltos, natūralios mėsos,
KOL KAS VISKAS TENKINA
Tradicinių - lietuviškų.
Įvairesnių garnyrų, triušienos
Įvairesnių. Pvz. ryte omleto,kiaušinienės, karštų sumuštinių, varškytės (grūdėtos), įvairių sumuštinių, nes košių vaikai jau atsivalgė. Pietums: virtų bulvių cepelinų, kibinų, koldūnų, grynos mėsos kepsnelių, vištienos kulšelių.Daugiau įvairesnių daržovių, ne tik kopūstų ir morkų salotų.
Bulvių plokštainio, omleto, koldūnų
Virtinių, lietinių su mėsa, varške, mėsos kepinių ( per daug troškinių, manau reikia daugiau patiekalų, kai maistą reikėtų kramtyti, nes "vaikai turi dantukus")
daugiau dažovių- ypač vakarienei, vietj miltinių patiekalų.
Tai yoač aktyalu vaikams: sumyštiniai, varškė, sūreliai, įvaurūs vaikiški patieklai.
Saldžios, pieniškos sriubos, balandėlių.
Mėsos
neturiu nuomonės
Kiaušinių, skanesnių daržovių, kokybiškesnės žuvies
Bulvių, druskos
Džiovintų vaisių, riešutų.
Man regis maistas yra subalansuotas,iog tiek valdžios ir dėmesio jis gauna,kol patenka būti vartojamas.
Man ,atrodo,kad visko yra pakankamai
Nepasigendu
Sumuštinių
Jokių
Natūralios žuvies patiekalų.
Daržovių įvairovės. Paprikų vaikai nevalgo. Per sausas maistas, sprangu
Nepasigendu
Natūralios mėsos patiekalų
Varškės, bulvinių, žuvies patiekalų
Sezoninių vaisių bei uogų
troškinių
Pasigendu įvairovės patiekalų.
cukraus
Pasigendu vaikų mėgstamų koldūnų, bulvių plokštainio.
Kadangi tiekejai neveza svieziu kopustu, negalime gaminti balandeliu Bei sv. kopustu salotu Del nekokybiskos zuvies kencia patiekalu ivairove.
Trapučiu
Prie antrojo patiekalo kokia nors košė, dažnai duodama tik daržovės(mažai).Kalakutiena. Vštiena duodama tik vieną kartą savaitėje. Žuvis galėtų būti kepta gabaliukais.
Smidrų, šilauogių, vištienos, kalakutienos kepsnelių, triušienos.
Dešrelių retsykiais. Daržoves gerai, bet jų per daug sumuštinių.
Gal mažiau avižinių dribsniu košės nes būna beveik kasdien ryžių košė retai bet manau bus galima išspręst
tradicinių lietuviškų patiekalų, vakarienei galėtų būti daugiau troškintų daržovių patiekalų, o ne omleto, bulvinukų ( kurių vaikai iš vis nevalgo, ypač padažų su žolelėmis)
Daržovių pagal sezoniškumą. Daugiau raugintų daržovių.
Įvairesnių vaisių , nepermalto maisto su padažu
Varškės,jogurto.
Didesnės vaisių įvairovės, daržovių blynų.
Norėtųsi įvairovės. Kokios? Negaliu nusakyti šiuo metu.
Koldūnų, porcijuotų mėsos kepinių pietums.
Grūdinės kultūros ir darźovių.
Daugiau žuvies
Patiekalų su varške
Vaikų mėgatamų, įvairių blynų, virtinukų, paprastų kepsniukų, nepromakaluotų sriubų, vištienos bulijono su smulkiais mararonais.
Nepasigendu
Šviežių kalafiorų, brokolių, žirnių, koncervuotų kukurūzų...
Visko pakanka
REKOMENDUOČIAU LOPŠELIO VAIKAMS DAŽNIAU DUOTI GAMINIŲ IŠ MALTOS MĖSOS, NES MĖSOS GABALIUKUS PAKRAMTO IR IŠSPIAUNA
Manau pakanka visu patiekalu
Kokybiškų daržovių, šviežių ir troškintų prie patiekalo.
Bulvinių
Dabar tokie valgiaraščiai, kad įvairovė labai didelė, todėl nieko ir netrūksta.
-
Viskas gerai
Pasigendu įvairesnių daržovių, salotų, įvairesnių vaisių
Mane tenkina dabartinis valgiaraštis.
Viskas tenkina
Duonos,vaikučiai labai prašo,o ji būna retai.Virtų varškėtukų
Viskas tinka
Žuvies maltinukų
Bulvinių patiekalų, duonos.
Vaisių įvairovės, desertų
Varškės produktų.Įvairesnių daržovių, vaisių salotų, žuvies produktų.
Vaisių ir daržovių įvairesnių. Patiekalų iš daržovių nesmulkintų kai jos troškinamos. Mėsos patiekalų be padažų, arba jis turėtų būti tirštesnis.
Įvairesnių daržovių, užkandžių
Duonos,jogurto, pieniškos sriubos
Daržovių įvairumo, ankštinių patiekalų, natūralios(ne maltos) mėsos ir žuvies.
Daržovės būtų tiekiamos pagal sezoną: žiemą raugintos, troškintos virtos... vasarą, rudenį: pomidorai, agurkai...
Žuvies, įvairesnių ar įvairiau paruoštų daržovių, įvairesnių sriubų, pavakarių.
Norėtusi ,kad dažniau valgiaraštis atsinaujintu.Dabar po trijų savaičių būna tas pats.
Negaliu pasakyti
Manau, kad žuvies produktai turi būti pateikti natūralūs, o ne maltiniai.
Sumuštinių
Daržovių, vaisių
Valgiaraštyje per pietus galėtų būti įvairesnių salotų, daržovių.
Įvairesniú vaisiu ir darzoviu
Žalių daržovių salotų įvairovės, tačiau žinau, kad daržovių salotos ruošiamos tokios, kurias mėgsta mūsų darželio ugdytiniai
Varškės, žuvies
Mane tenkina viskas
Įvairiasnių daržovių ir vaisių. Nes dažniausiai tai būna sezoniai vaisiai ir daržovės.
Man svarbiausia,kad patiktų vaikams. Aš esu neišranki,tad man viskas skanu.
Labai trūksta vaisių įvairovės.
varskes patiekalu
Kugelio, cepelinų, sumuštinio su dešra.
Daugiau įvairesnių vaisių, mūsų darželyje atsisakyta dešrelių, nors vaikai jas labai valgo, siūlyčiau aukščiausios rūšies nors kartą per savaitę duoti. Retokai duoda bulvių, tos visos kruopos ir per pusryčius ir per pietus atsibosta. Be to siūlyčiau žuvies gal įvairesnės, pvz. lašišos.
Tradicinių, lietuviams priimtinų.
Pieno produktų - patiekalų su varške; bulvinių patiekalų.
Žuvies
nepasigendu