Ikimokyklinių ir priešmokyklinių įstaigų darbuotojų nuomonė apie maitinimo organizavimą

Jūsų pasiūlymai, kaip galima būtų pagerinti maitinimą įstaigoje ?

  1. Galėtų valgiaraštis kartotis bent kas 4 savaites ar rečiau - dabar kartojasi kas 3 savaitės tas pats.
  2. Atsižvelgiant į poreikį būtinas papildomas finansavimas.
  3. Atskiras meniu mokytojams.
  4. Norėtųsi sveiko, įvairesnio, bet skanaus maisto.
  5. Mažiau duoti patiekalų iš žuvies , nes vaikai juos valgo prasčiausiai
  6. Daržovės ir vaisiai pagal sezoniškumą.
  7. daugiau ivairovės
  8. Daugiau vaisių
  9. Neturiu
  10. Ir dabar geras maitinimas
  11. Nenaudoti visai cukraus ir miltinių patiekalų
  12. Ste beti ką mėgsta valgyti vaikai. Atlikti tėvų apklausas apie šeimos valgymo įpročius.
  13. Didesnė vaisių, daržovių įvairovė.
  14. Produktai turi turėti skonį'- ir cukraus ir druskos,dabar beskoniai.
  15. Daugiau pilno grūdo miltinių patiekalų, grikių blynelių, vaikai labai mėgsta.
  16. Kreiptis į vaikų tėvus, kad padėtų sudaryt valgiaraštį iš vaikų mėgstamų produktų
  17. Neturiu nuomonės
  18. Tam yra tos srities specialistai turėtų pakoreguoti valgiaraštį.
  19. Nesu specialistė, bet geriau suderinti maisto produktus, nes dabar kartais jie kelia rūgštingumą.
  20. Pakeisti meniu. Netiekti troškinių per dažnai. Žuvį ir mėsą gaminti dažniau ne maltą.
  21. Tą patš maistą tiekti įvairesniais būdais. Kai kurie produktai nesiderina vienas su kitu. Tą pačią dieną būna per daug vienos paskirties produkto: pvz. troškinys su mės kuriame yra bulvių ir dar + garnyras grikiai, arba mėsos troškinys su morkomis ir morkų salotos su obuoliais....
  22. Įvairesnių rūšių produktai-vaisiai, žuvis, mėsa. Nuolatinis stebėjimas ir maisto patiekalų keitimas pagal vaikų norus.
  23. Mažiau į patiekalus dėti sėlenų, košės virti be daržovių ir vaisių. Jie turėtų būti atskirai tiems, kas mėgsta. Vaikai valgo tik natūralią žuvį, bet ne maltinius (ypatč nevalgo pangasijos - jokiais pavidalais)
  24. teikti tai ką vaikai valgo
  25. Neturiu nuomonės
  26. Nemėgsta vaikai šparaginių pupelių, žirnių, rūgštynių.
  27. Kartais būna nesuderinti produktai arba vien kopūstai arba vien morkos(kopūstų sriuba ir troškinys su kopūstų salotomis,kopūstų sriuba su morkomis,vištienos guliašas su morkomis ir morkų salotos)
  28. Mažiau dėti morkų į visus patiekalus; sriubas, troškinius, salotas.
  29. Daugiau vaisių bei darzoviu
  30. Maitinimo meniu patikra pereina per daug specialistų , instancijų, tad nemanau, kad mano nuomonė būtų svarbi ir ką nors tuo klausimu pakeistu.
  31. Tėveliai turi suformuoti savo vaikų tinkama maitinimą. Darželyje ,manau , pakanka ir vaisių ,ir daržovių.
  32. Neturiu pasiūlymų
  33. Svarbu, kad produktai tarpusavyje derėtų. Pieniška makaronų sriuba ir paprika. Manau nelabai dera.
  34. Aš nedirbu grupėje su vaikais,negaliu komentuoti
  35. Manau viskas gerai tiekiama, siūlyčiau dar daugiau daržovių.
  36. nelabai valgo troškinius su grikiais, bulvių plokštainį, žuvį
  37. Specialistų darbas... Galbūt žaismingiau kažkaip pateikti...
  38. Pateikti kuo įvairesnių patiekalų.
  39. Manau įtraukti platesnį pasirinkimą šviežių daržovių.
  40. Tobulinti gaminimo technologiją, kad patiekalai būtų patrauklesni išvaizda ir skoniu.
  41. Viskas gerai
  42. Kad kuo mažiau kartotūsi patiekalai.
  43. Dažniau pakeisti valgiaraštį
  44. Daržovių pateikimas švediško stalo principu.
  45. Atsižvelgti į išmetamos maisto kiekius ir atsisakyti tokio maisto kurio nevalgo vaikai, o jį tenka išmesti
  46. Nieko nereikia keisti, bet atsisakyti maitinimo. Trumpinti vaikų lankymą darželiuose. Maistu rūpintis turi patys tėveliai.
  47. neturiu nuomonės
  48. Išbandyti daugiau receptų, siuteikti galimybę vaikams prie pietų antrojo patiekalo pasirinkti pačiam daržoves, pasiūlius du variantus.
  49. Daugiau garintu darzoviu
  50. Maitinimas ir taip yra geras .
  51. Įtraukti daugiau įvairesnių patiekalų, mėsos įvairesnį pateikimą
  52. Kuo natūralesnis maistas ir sureguliuotas skonis. Orientuotis į vaikų poreikius, o ne į aklus reikalavimus.
  53. Kokybiškų salotų, švž.daržovių. Mažiau malto maisto.
  54. Neturiu nuomonės
  55. Vaisių, daržovių kokybė prasta, kiekvieną atvežimo metu būtų ką gražinti tiekėjui. Kriaušės mažytės, žalios, skurdžios. Bananai taškuoti, net pajuodę, dalis kivių minkštų, net papuvusių, avokadai kartais keistos rūšies - neįmanoma susmulkinti užtepėlei. Apie žuvį viskas žinoma. Neturėjome problemų nei karto dėl Mažeikių mėsos tiekimo, šaunuoliai (atsiprašau, nebuvo kur įrašyti prie klausimo). kaip rašiau - įvairesnių gaminamų patiekalų galimybė/leidimas... Ačiū.
  56. Skirti daugiau vaisių, daržovių.
  57. Atnaujinti valgiaraštį
  58. Maitinimas tenkina.
  59. Nesu susipažinusi su tiekimo sąlygomis, bet tarkime kefyras yra prastos kokybės tiekiamas, vieną kartą paragavus paleido vidurius, kiaušiniai prasta kokybė, smirda visas darželis, kas liečia patį gaminimą, tai maistas gaminamas darželio virtuvėje, yra šiltas, kokybiškas, tik norėtųsi kad būtų daugiau natūralesnio maisto, jei mėsa tai mėsa, o ne troškinys, vaikams patinka maistas, mėsa, garnyras, daržovės, manau ir vaizdas geresnis ir vaikams skaniau valgyti.
  60. Duoti laisvės įstaigoms, o ne aklai laikytis Bogušienės rekomendacijų. Valgėm tikrai skaniai, o dabar kažkokia teagedija - maisto gadinimas ir pinigų mėtymas
  61. Parašiau ankstesniuose
  62. Norėtųsi vakarienei mažiau visokių apkepų, o daugiau kokių salotų ar mišrainių.
  63. Reikalingi priešpiečiai.
  64. Daugiau vaisių ir daržovių.
  65. Mano pasiūlymais niekas nesidomi.
  66. Pasiūlyti įvairesnių daržovių. Vaikai nemėgsta jogurtinės grėtinės, pupelių burokėlių sriuboje.
  67. Nezinau
  68. Vireju meile darbui ir kitas meniu,kuriame butu naturalesnis ir ivairesnis maistas vaikams
  69. Platesnį asortimentą pasiūlyti vaikams,geriau mažiau,bet kokybiško , įvairesnio.
  70. duotų majonezo, druskos ir grietinės ir būtų jau labai gerai
  71. Daugiau skirti dėmesio maisto gaminimui,gaminti su meile,o neateiti diena greičiau atidirbti.
  72. Nereikėtų nustatyti maitinimo pagal vienios ponios programą, reikėtų atsižvelgti ir kt. nuomuonę, čia turiu omeny vaikus, ir jų tėvelius! Kam išmesti lauk produktus? Net šuneliai jų nepageidauja...
  73. Įstaigoje pateikiama pakankama daržovių ir vaisių įvairovė.
  74. Siūlau mažiau prieskonių, ciberžuolės
  75. Valgiaraštį sudaro kompetetingi dietistai, nemanau, kad bus atsižvelgiama į pedagogo nuomonę. Džiugu, kai "Iš didelio rašto, neišeina iš krašto". Pvz.: smagu, kai vaikai gali pasirinkti iš kelių daržovių rūšių( tikrai renkasi) Taip pat didžioji dauguma valgo mėsą.
  76. Patenkinti maitinimu įstaigoje
  77. Atsižvelgi kad patiekalai turėtų estetinę išvaizdą ir neplaukų skystyje. Jau geriau mažiau, bet kokybiškiau. Juk valgo mūsų mažiausi vaikučiai.
  78. Nežinau
  79. Tiekti nepervirtą, kokybišką, įvairesnį, vizualiai gerai atrodantį.
  80. Viskas tenkina
  81. Mityba puiki
  82. Ieškoti, kuo pakeisti patiekalus, kurie yra vertingi, bet vaikai nelabai valgo,
  83. Butu smagu,kad vaikams butu daugiau is bulviu,pvz : cepelinai,zemaiciai. Vaikai tikrai valgytu.
  84. Mažiau turi buti blynų vaikam.
  85. neturiu nuomones
  86. Dažniau keisti 15-dienę, įtraukti į meniu reikalingus druskos kiekius vaiko rganizmui.
  87. Gaminti panašų į namų maistą. Košė- ryte, košė pietums kaip garnyras vaikam nebeskani. Dažniau garnyrui bulvių. Vaikai valgo makaronus( pilno grūdo išrenka ir nevalgo), blynus.
  88. Mano nuomone jis ir taip geras
  89. -
  90. dietistai jauni, valgiaraščiai dažnai sudaromi taip, kad vienoje savaitėjė daug tos pačios rūšies produktų. Reikėtų kuo įvairesnių patiekalų.
  91. Daugiau įvairesnių daržovių (morkų, cukinijų, ridikėlių) bei vaisių ( nes dažniausiai būna kriaušė, obuolys, bananas ir vynuogės, kartais kiviai)
  92. Keisti pusryčių meniu - košes į vaisius, jogurtą.
  93. Kontroliuoti vaisių daržovių tiekėjų kokybę: pvz kiviai kieti kaip akmenys, nevalgomi
  94. Neturiu.
  95. Kaip ir minėjau, norėtųsi daržovių ir vaisių įvairovės.
  96. Įvairesnis šviežesnis maistas
  97. Įvesti įvairesnį valgiaraštį su daugiau pasirinkimo ir salotų gausa.
  98. Ivairoves truksta.
  99. Nežinau
  100. Dažniau keisti meniu, nes labai dažnai kartojasi tas pats maistas tos pačios košės, vaisiai.