Darbuotojų motyvacijos apklausa

Jūsų pasiūlymai, pastebėjimai dėl motyvavimo sistemos tobulinimo:

  1. Didesnis demesis darbuotoju sveikatai ir gerai savijautai darbo vietoje, jaukesnes patalpos.
  2. Geriausi specialistai yra tie, kuriems patinka jų darbas, šiuo atveju labiausia demotyvuoja, kai yra valdžios paminami inžinieriaus priimti sprendimai, projektiniai ar kiti. Tai gali būti daroma pasitelkiant spaudimą ar tiesiog apeinant inžinierių. Tai yra daroma taupant ir deja dažnai saugumo sąskaita. Taip pat galima pridėti nerealius, primetamus terminus, kurie verčia gerokai mažinti darbo kokybę norint tuos terminus tenkinti ir jei inžinierius yra atsakingas, verčia dirbi papildomai, kad bent kažkiek išlaikyti rezultato kokybę, nors viršvalandžių apmokėjimas yra panaikintas. Kalbant apie esamą viršvalandžių sistemą, ji veiksminga pavieniems, konkretiems darbams, kuriuos galima aiškiai apibrėžti ir iš anksto sutarti jų apimtį. Bet labai dažnai taip nėra, dėl neplanuotų darbų ar tiesiog netolygaus krūvio, gali būti likę sunkiau laiko apimtimi apibrėžiniami darbai, kaip kad emailai, pasiruošimas pasitarimui ir t.t., kuriuos vistiek reikia atlikti, norint, kad projektas nestotų, tokiu atveju įmonė išlošia darbuotojų sąskaita. Kai pats darbas nebeteikia malonumo, esamos simbolinės piniginės premijos nėra tokios reikšmingos, kaip ir papildomas stoglangis ar sienelės.
  3. Aaa
  4. Materiali motyvacija vertinama pagal komandos pasiekimus, darbo krūvį. Tokių iniciatyvų kaip CS 1.6 įgyvendinimas ir panašios, kurios leistų 5dieniais darbo pabaigos metu atsipalaiduoti nuo darbinių reikalų, skatintų didesnį kolektyvo bendravimą.
  5. Reikia kartą per mėnesį ar kartą per du mėnesius turėti įvairios paskirties teambuilding. Skatinimas užsiimti aktyvesne veikla (sporto klubai, kelių dienų mokymai, įvairesni teambuilding'ai). Galimybė dirbti iš namų (INKILAS - demotyvuoja ;) )
  6. Žiūrėti aukščiau.
  7. Daugiau dėmesio kreipti į asmenybes kurie dirba įmonėje, o ne tik į atlikto darbo procentus. Žmonės dirba daugiau, stipriau ir ilgiau kai jie jaučiasi gerai tiek darbe tiek po darbo.
  8. papildomos galimybės pailsėti nuo darbo (praplėsta poilsio zona)
  9. Laisvesnis darbo grafikas (arba suminis), galimybė kartais dirbti iš namų; 13 atlyginimas (gali būti išdalinta kas ketvirtį); Daugiau pramogų: poilsio kambaryje pulo stalas, counter strike turnyrai, pokerio turnyrai, x-box; Daugiau kuro, kompensacija už automobilio nusidėvėjimą važiuojant baisiais keliais, kelionė į darbą įskaičiuota į darbo laiką; Pranešti, kad atlyginimas vėjuoja iš anksto;
  10. Hipotetinė situacija: Ar rinktumėtes darbuotoją, kuris viską padaro laiku ir yra nelaimingas ir nepatenkintas, ar laimingą darbuotoją, kuris nespėja į terminus?