Archyvistikos studijų programos studentų ir absolventų apklausa (tyrimas)

3. Kaip manote, kokios šios studijų programos stiprybės ir silpnybės? Kodėl? (BENDRI KLAUSIMAI)

  1. Stiprybė - programa apima plataus mąsto dalykus. Silpnybė - trūksta būtent šiai specialybei būdingų studijų (per daug laisvųjų dalykų).
  2. Stiprybės - visada yra tokių specialistų poreikis. Silpnybės - neišvystyta studijų programa, per mažai potencialūs darbdaviai žino apie tokius specialistus.
  3. + studijų programos pavadinimas dvelkia senove; - didelis konkurencingumas bedarbių rinkoje
  4. neperspektyvi
  5. Stiprybės: kai kurios paskaitos įdomios, naudingos, plataus profilio, galima vėliau darbintis visur, kur bus dirbama su dokumentais. Silpnybės: kai kurios paskaitos yra nekokybiškos, trūksta konkrečių žinių, kurias panaudosime dirbant
  6. Stiprybės - žinau daug pelėsius ir grybelius!!! Silpnybės - ne apie visus pelėsius....
  7. Silpnybės kad daug laiko skiriama dalykams,kurių mums net neprireiks, turėtų būti didesnis dėmesys kreipiamas į specialistų rengimą, o ne ugdyti mokslininkus.
  8. Universalumas - dokumetai yra visur. Silpnybes - studiju programa yra pinigu melžimas
  9. stiprybės: paklausa darbo rinkoje, mokoma daug įvairių mokslo šakų pagrindų silpnybės: mokytis neįdomu, dauguma dėstytojų apatiški savo dėstomam dalykui ir nenori pateikti jo kažkaip įdomiau,šiuolaikiškiau. praktiką galimą būtų jau atlikinėti ir pirmame kurse, o kursinį kaip tik nukeltį į antrus ar net trečius mokslo metus. mano manymu, 4 metai archyvistikai yra per daug, užtektų ir 3 metų.
  10. stiprybes: baiges rasi darba silpnybes: nuobodi, neisvystyta, prikista nereikalingu dalyku studiju programa