Anketa logopedams

14. Kokius išvardintumėt pagrindinius mikčiojimo ir greitakalbystės skirtumus?

  1. Mikčiojimo: nesklandumai žodžio pradźioje, viduryje, skiemenų pakartojimai, garsų tęsimas.. Greitakalbystės: kelių garsų ar skiemenų pakartojimas, tęsimas, greitas, nereguliarus kalbėjimo tenpas..
  2. Greitakalbystė - nesijaudina dėl kalbėjimo, menkai suvokia savo kalbėjimo ypatumus, praleidžiami žodžiai, praleidžiamos raides, rašymo kontrolės nebuvimas. Vwrt
  3. kalba greitai ir nekompleksuoja kitas kalbėti vengia
  4. Mikčiojimas gali būti neurofiziologinis sutrikimas. Išsigandus, pervargus ar net susirgus gali padidėti raumenų įtampa kalbant ir žodžiai ima strigti.
  5. Per greitas kalbėjimo tempas dažnai pasireiškia kartu su mikčiojimu, tačiau greitakalbystei ir mikčiojimui būdingi skirtingi nesklandumai, į kuriuos būtina atsižvelgti numatant logopedinę pagalbą. Greitakalbystė pasireiškia kalbos formulavimo sunkumais, kurie veikia visus komunikacijos komponentus, sukelia kalbėjimo nesklandumus, kurie nėra mikčiojimo požymiai, tokie kaip dažnas pauzes, neatitinkančias sintaksinių ir semantinių taisyklių, netinkamą (dažnai per ilgą) atskirų garsų tarimą ir pan.
  6. .
  7. Greit kalbant mikčiojant užsikertama, o greitakalbėje-be užsikirtimo pakartojamas skiemuo.
  8. sutrikimo supratimas ir priėmimas, nerimas ir įtampa kalbant, rašymas, žinomo teksto skaitymas, požiūris į savo kalbėjimą..
  9. Vienas vengia kalbėti kitas kalba daug
  10. Skirtinga: kalbėjimo tempas; tiek žinomo, tiek nežinomo teksto skaitymo ypatumai.