Vokaliniai įgūdžiai

17. Ką tau asmeniškai reiškia dainavimas bei vokalo įgūdžių taikymas muzikos pamokoje, kaip būsimai muzikos mokytojai?

  1. Tai yra visa ko pagrinda.... nes balsas, tai zmogaus instrumentas..nuo kurio prasideda visas muzikinis kelias.... aisku nepamirstant ir visu kitu labai svarbiu dalyku.... o pats svarbiausias manau yra ritmo lavinimas.... tai yra glaudu ritmo pojūtis ir dainavimas.
  2. Man asmeniškai dainavimas reiškia savo jausmų ir emocijų išreiškimą. Svarbu kad dainavimo metu gerai jausčiausi, o tai priklauso nuo vokalinių įgūdžių lavinimo. Svarbu taikyti juos pamokose nes tokiu būdu mokiniai bus pratinami prie taisyklingo dainavimo. Man kaip būsimai muzikos mokytojai vokalo įgūdžių taikymas muzikos pamokose yra labai svarbus, nes tai yra pagrindinė dalis dainavimo. Nuo to viskas prasideda. Visas dainavimas ir prasideda nuo išmokto taisyklingo balso pastatymo, kvėpavimo, dikcijos, artikuliacijos ir t. t.
  3. Tai techniniai duomenys, kurie yra būtini taisyklingam dainavimui. Kaip būsima muzikos mokytoja, jaučiuosi nepasiruošusi tam, kadangi labai mažai pagrindų buvo suteikta tiek universitete, tiek mokykloje.
  4. Man tai gana svarbu, nes tai praplečia mokymo galimybes.
  5. Aš noriu padėti vaikams atrasti savo muzikinius gebėjimus ir padėti juos tobulinti.
  6. Dainavimas mokiniams suteikia džiaugsmo, laimės. Mokiniai nemėgsta per muzikos pamokas mokytis teorinių dalykų, todėl stengiuosi suteikti ir sudominti mokinius per dainavimą. Mokiniams ypač patinka dainuoti tai, ką jie klauso už mokyklos ribų. Netgi kai nenori dainuoti liaudies dainas, galima padaryti tokią aranžuotę, kurią tikrai sudomins mokinius.
  7. Man tai labai svarbu tiek asmeniškai, tiek kaip muzikos mokytojai siekiant asmeninio tobulėjimo ir teisingo mokinių ugdymo.
  8. Aš į dainavimą žiūriu kaip į malonumą. Svarbiausia vaikus mokyti taip, kad jie norėtų dainuoti. "Neužmušti" noro jiems nepatinkančiomis veiklomis, o siekti, kad jie tai pamėgtų.
  9. Kaip BŪSIMAM muzikos MOKYTOJUI dainavimas reiškia labai daug, sutinku, kad tai yra didžiulė muzikos pedagogo darbo dalis, tačiau dar esu savikritiškas dėl savo paties balso taikymo praktinėse veiklose.
  10. Dainavimas turėtų būti praktikuojamas kiekvienoje muzikos pamokoje, nes dažnai tai mokinių mėgstamiausias užsiėmimas.