Vokaliniai įgūdžiai

16. Apibūdink situaciją, kuomet pedagoginės praktikos metu, mokei vaikus vokalo įgūdžių. Kaip vaikai į tai reagavo? Kas jiems labiausiai patiko?

  1. Vaikus reikia labai sudominti. Ir uzduotis keisti labai daznai...jiems patinka uzduotys kurios jiems atrodo nesudetingos... bet per jas labai faug ismokstama....
  2. Mokiniai reagavo labai pozityviai. Jiems patiko įvairūs pratimai, kurie sukelia geras emocijas. Labiausiai patiko kvėpavimo pratimai, kurie buvo sugalvoti mano pačios.
  3. Mokėmės taisyklingai apšildyti balsą. Darėme įvairius "mormorando" pratimus. Vaikams patiko, juokėsi, kad kutena :)
  4. Mokėmės dainuoti naują dainą. Skatinau mokinius taisyklingai sėdėti. Iš pradžių mokiniai sureagavo skeptiškai, tačiau po to atsisėdo kaip buvo iš jų reikalauta. J
  5. Vaikai labai reaguoja į mokytojos nusiteikimą, emocinę būseną. Stengiausi palaikyti malonų bendravimą, suteikti kaip galima daugiau žinių, supažindinti su įvairaus stiliaus muzikiniais kūriniais, jų atlikimo technika. Mokiniams labiausiai patiko praktinės dainavimo užduotys.
  6. Labiausiai patiko mokiniams, kai dainuodami turėjo pritaikyti kažkokius judesius, arba ritmo pratimus.
  7. Mėgstu dainuoti kartu su mokiniais, tarsi viename lygmenyje ir mokytis kartu. Jiems tai labai patinka. Ypač kai savo pastebjimus pateikiu ne kaip pastabas, o kaip patarimus su postūmiu pabandyti kartu ir paklausyti, kaip skamba.
  8. Vaikams labiausiai patinka pratimai, kuriuose jie gali "pakvailioti".priklauso nui vaikų amžiaus, tačiau dažniausiai tai įvairūs kvėpavimo pratimai.
  9. Asmeniškai konkrečių vokalo gudrybių nemokiau. Tiesiog stengiausi stebėti ar visi dainuoja, intonuoja o ne nuobodžiauja, nesiblaško.
  10. Vaikams patiko dainuoti. Labiausiai, aišku, daineles, ne pratimus.