Vokaliniai įgūdžiai

11. Jūsų manymu, ar muzikos pamokose yra svarbu mokinius mokyti vokalinių gebėjimų ir įgūdžių? Atsakymą pagrįskite. 


  1. Manau, kad taip. Nes balsas yra zmogaus instrumentas... ir lavinanat klausa... laveja zmogus kaip.muzikantas...net ir nepasirinkus dianinko specialybes... o grojant kokiu kitu instrumentu lengviau intonuoti ir valdyti garsa...kvepavima ir etc.
  2. Taip. Nes tai yra pagrindinė dalis dainavime. Nemokant kvėpuoti dainuojant, neturint dikcinių, artikuliacinių įgūdžių, nemokant pastatyti balso, mokiniai negebės tinkamai ir taisyklingai padainuoti dainų.
  3. Žinoma, nes tai yra visa ko pagrindas. Jeigu mokiniai gaus pagrindus anksčiau, jiems bus daug lengviau ateityje
  4. Priklauso nuo mokinio noro ir igudziu.
  5. Manau, kad svarbu. Nes mokiniai turėtų būti ugdomi visapusškai.
  6. Manau, kad svarbu, nes neužtenka teorinių žinių, reikia ir praktinių užsiėmimų.
  7. Taip. tokiu budu atsiskleidziama, igaunama igudziu ir patirties.
  8. Tikrai svarbu, mokytojas gali būti pirmas žmogus, kuris pastebi mokinio vokalinius įgūdžius, todėl mokytojas taip pat turi stengtis tobulinti savo vokalinius gebėjimus, lankyti seminarus, konferencijas.
  9. Manau, kad labai svarbu. Ne naujiena, kad mokiniai dažnai patys namuose, savarankiškai ir niekam nesakydami mokosi dainuoti klausydamiesi muzikos. Tačiau tada yra rizika pertempti balso stygas, todėl labai svarbu, kad mokiniai žinotų, kaip tai daryti taisyklingai ir galėtų be rizikos užsiimti mėgstama veikla.
  10. Taip, labai svarbu. Dainavimas įtakoja daugelio organų, nervų sistemos veiklą, tad mokiniai nebūtinai taps dainininkais, bet dainavimą lavinti svarbu.