Vokaliniai įgūdžiai

2. Jūsų nuomone, ar svarbu muzikos mokytojui mokėti taisyklingai dainuoti muzikos pamokose? Kodėl? Savo atsakymą pagrįskite.

  1. Taip. Nes vaikais daznai mokinasi is mokytojo ir ji kopijuoja.... bet moketi neuztenka...svarbiau moketi paaiskinti kp teisingai dainuoti.
  2. Manau kad tai yra svarbu, nes taip, kaip mokytojas pateiks savo vokalinius gebėjimus, taip mokiniai jį vertins. Jeigu mokytojas bus nedrąsus ir nemokantis gerai dainuoti, iš jo mokiniai gali tyčiotis.
  3. Žinoma, nes kaip kitaip jis mokiniams rodys teisingą pavyzdį?
  4. Taip, nes norint mokyti kita, reikia paciam viska zinoti 100 proc
  5. Manau, kad taip. Nes mokytojas turėtų mokėti parodyti mokiniams, kaip reikia taisyklingai dainuoti.
  6. Mokytojas turi mokėti taisyklingai dainuoti, nes pats gerai to nemokėdamas, negalėtų tinkami to išmokyti mokinių.
  7. Manau muzikos mokytojui tai labai svarbu. Nes netaisiklingai tai darantis, manau negali mokyti kitus.
  8. Labai svarbu, nes mokytojas pademonstruoja mokiniams savo vokalinius įgūdžius, parodo, kaip reikia taisyklingai dainuoti.
  9. Nuo taisyklingo kvėpavimo priklauso ir dainavimo kokybė, todėl manau, kad tai labai svarbu. Ypač tai muzikos pamokose, nes nuo mokytojo žinių priklauso mokinio gerovė siekiant tausoti jo balsą. O mokant ir žinant, kaip taisyklingai kvėpuoti, pats dainavimas tampa lengvesnis.
  10. Taip, privaloma. Taisyklingas dainavimas įtakoja teisingą, pilnavertišką kvėpavimą, gaęso formavimą, artikuliacinio aparato darbą, tai svarbu ne tik vokalistams, bet ir visiems žmonėms.