Viešas kultūrinis edukacinis renginys ,,SAME" kalbantis apie lygias žmogaus teises Lietuvoje

Jūsų patarimai, prašymai, pastebėjimai susiję su šia tema? (įstatymai, renginiai, susibūrimo vietų poreikis ir pan.)

  1. ISTINKIT LGBTQ IR IVESKIT MIRTIES BAUDA!!!!
  2. Uždrausti šią bendruomenę
  3. šeimos narių atstumimas
  4. Na reikia su tuo susijusių renginių, švietimo., bet ne parodomojo tipo, o labiau edukacinio. Nes Gėjų eitynės sukelia labai didelį nepasitenkinimą, nemanau kad tai yra gera forma reprezentuoti bendruomenę.
  5. Dažnai naudojama "LGBT" bet ne "LGBTQ+"
  6. Švietimo įstaigose, jau jaunesniame amžiuje vaikai turėtų žinoti, kad yra įvairių žmonių ir su tuo nėra nieko blogo, tačiau senosios kartos, provincijos ar neišsilavinusių žmonių pakeisti nemanau, kad įmanoma. Aš koreaguočiau LGBTQ bendruomenes puslapio komunikacija soc. tinkle, nes jis atrodo nerimtas ir neprofesionalus.
  7. Gerbti save ir neorganizuoti vulgarybių.
  8. Tos pačios lyties asmenų santuokos ar bent partnerystė turėtų būti įteisinta.
  9. Lietuvai trūksta LGBTQ+ organizacijų, LGBTQ+ klubų, tokių kaip menų grupių, socialinių klubų, stalo žaidimų klubų, ar kitų bendrai jungiančių grupuočių, kurios būtų nesunkiai surandamos šio tipo žmonėms. Būtų tikra nauda, jei būtų renginiai daugiau pastebimi, atviresni ir lengviau surandami. Mano nuomone, tik visuomenę šviečiant galima pakeisti požiūrį ir visą įstatymų tvarką.
  10. Yra nepilnamečių apsaugos įstatymas, kuris neleidžia edukuoti mokinių šia tema. Taip pat yra toleruojama tik iki tokio lygio, kuriame nereikia suteikti jokių teisių ar jie nesirodo visuomenėje susikabinę rankomis ir "negėjinę" vaikų. Norėčiau, kad būtų kuriamos erdvės mokyklose kaip Gay Straight Alliances, kurios yra Amerikoje. Tai padėtų įgauti supratimą mokiniams nuo mažesnio amžiaus. Tai būtų naudinga ne tik mokiniams, bet ir mokytojams. mano paties mokykloje mokytoja homofobiškai reiškėsi pamokos metu.