Verkių seniūnijos išskirtinumas (unikalumas) Vilniaus miesto kontekste

5.Kuo Verkių seniūnija yra unikali, išskirtinė Vilniaus mieste?

  1. Manau, kad dabartinis Verkių išskirtinumas tai Žalieji Ežerai. Tačiau nusistačius tikslą Verkiai galėtų būti išskirtiniai pėsčiųjų ir dviračių takais. Tada Verkius apibūdintų žodžiai: "Žalieji ežerai pėsčiomis" (savo jėgomis). Tam reikėtų tobulinti jau esančių takų infrastruktūrą ir paruošti naujus takus, kad pvz. pilietis galėtų pėsčiomis keliauti nuo Verkių rūmų (ar iš bet kurios kitos vietos) iki Europos parko (ar bet kurios kitos vietos). Manau, kad galima sudaryti tiek maršrutų, kad kasdien keliaujant po 5 km. maršrutas visą mėnesį būtų kitas. Orientacija aišku turėtų būti į pastoviai vaikščiojančius miestiečius. Dauguma objektų, kuriuos kaip pažintinius, tikslinga aplankyti vieną, gal kitą kartą yra įtraukti į jau egzistuojančius maršrutus. Reklaminis šūkis galėtų būti: "Miškas (Verkių), vandenys ir oras Sugrąžins bet kokius norus."
  2. Man patink,kad aktyvi soc medijoje ir galima sekti naujienas kas vyksta
  3. Viena didžiausių ir gyventojų skaičiumi ir teritorija seniūnijų Vilniuje. Labai žalia, turtinga miškais ir ežerais. Čia gyvena daug kūrybiškų žmonių. 2018 m. gale pastatyta Sniego Gedimino pilis, 2019 m. - milžiniškas Velykinis margutis.
  4. Žr. 1 punktą.
  5. Žiauriai didelė, per daug didelė. Ir daugiaaugščių namų rajonai ir mažaaukščių individualių namų rajonai. Skirtingi šių rajonų gyventojų poreikia bei suvokimas apie savo gyvenamąją aplinką. Absurdiškoje vietoje pati seniūnija.
  6. -
  7. Ji tokia viena Vilniaus mieste. Čia ramybės kampelis pasislėpęs sostinėje
  8. Tuo, kad seniunas reziduoja Snipiskese, o ne seniunijos teritorijoje.
  9. Žaliaisiais plotais, unikaliu gamtos ir kultūros pavaledo balansu
  10. Unikali vieta, gamta. Patogu gyventi (Balsiai)