VDU studentų nuomonė apie studijų naudą

Jei atsakėte 'ne', pakomentuokite kodėl?

  1. tdl
  2. Tikejausi, kad bus orentuojamasi daugiau i kalbos mokymasi.
  3. Tikejausi daug daugiau praktikos, susijusios su specialybe. Arba apskritai naudingu dalyku... Mokomes dalykus, kurie, mums pabaigus, netures nieko bendro su darbo radimu, todel reikia gilintis paciai, ieskotis ivairios darbo patirties jau dabar. Visgi i trecia klausima atsakiau teigiamai, nes buvo gal pora moduliu kurie truputuka pagerino mano praktines zinias. By the way, dauguma paskaitu, nors ir nenaudingos, yra gana idomios, todel i universiteta ziuriu kaip i hobi :)
  4. Studijų programa nauja, daugybė neįgyvendintų siekių ir norų. Programa keičiama (tobulinama...) vos ne kas pusmetį todėl sunku pasakyti kiek naudos tai duos ir kas iš mūsų bus.
  5. Pasitaiko gana daug akademinio nesaziningumo atveju, kas man yra nepriimtina. Destytojai neretai veluoja laiku ikelti atsiskaitymu rezultatus ar kita studijoms reikalinga medziaga. Erzina, kai tekstai seminarams yra ikeliami likus maziau, nei 20 valandu iki seminaro, o reikia paruosti 15-20 min prezentacija ir dar placiau pasidometi sia tema. Mazai diskusiju paskaitu metu, didzioji dalis destytoju ne tik nera linke skatinti diskusijas, bet ir riboja galimybes studentu nuomoniu raiskai. Atsiskaitymai vertinami subjektyviai..
  6. Programos aprašymas neatitiko realybės.
  7. Negaliu sakyti, kad visiškai nepatenkino, bet ir nėra taip, kad išsipildė viskas, ko tikėjausi.
  8. Į programą sudėta daug nereikalingų dalykų, kurie nesusieti su specialybe ir neturi praktinės naudos.
  9. Tikejausi igauti daugiau ziniu, ne vien pagrindu.
  10. Studijų programa ne tokia, kokia pateikiama aprašyme. Dalis dėstytojų dėsto dalykus ne pagal savo kompetenciją, dėl ko nukenčia labiausiai studentas.