VDU akademinis sąžiningumas

Jūsų pastabos, pasiūlymai ir pastebėjimai apie akademinį nesąžiningumą

  1. Tikrai matai šia problemą mūsų universitete. Tam kad pakelti studijų rezultatus dauguma dėstytojų praleidžia pro akis nusirašinėjimus. Nieks nieko nesako, nes bus užsipulti kitų studentų, kurie tai daro. Negaliu teigti, kad pati pro petį nebandau pasižvalgyti, bet ar taip keldami pažymius keliame ir studijų kokybę. Taip vadinamas stalų dengimas dėstytojams gynimų metu iš tiesų yra VDU priimta forma, kurią visi save gerbiantys universitetai pasmerktų. VDU - liberarus universitetas sukčiavimui.
  2. Socialiniuose tinkluose (kas vyksta VDU) galima matyti akivaizdžių ir viešų akademinio nesąžiningumo pavyzdžių :>
  3. prie klausimu numeriuku truksta :D
  4. PASTABA APIE ŠIĄ ANKETĄ: labai jau konkretūs klausimai, taip arba ne... Nelabai objektyvu manau bus vertinti rezultatus, nes beveik visi studentai bent karta yra naudoję paruoštukę ar nusirašę nuo kolegų. bet jeigu vieni kiekvieną kartą nusirašinėja, o kiti tik keletą kartų per visus 4 mokslo metus, bet visvien abu spaudžia TAIP nusirašinėjau. Tai ar tikslius rezultatus gausite apie nusirašinėjimo mastą??? NEMANAU
  5. GMF atsiskaitymai vyksta saziningai, bent jau kiek as pastebejau.
  6. Jo nesustabdysi, visada bus pagunda nusirašyti nežinant atsakimo
  7. daugiau reiktų varijantų pairinkimui, o ne tik taip ir ne
  8. Manau, kad dėstytojai turėtų iš viso netoleruoti nusirašinėjimo. Jei studentą pagauna nusirašinėjant ar žiūrint į kito studento darbąm jis turėtų būti išprašytas iš egzamino ir iš to dalyko užskaitoma skola. jei tikrai veiktų tokia sistema, studentai bijotų nusirašinėti ir žinios būtų vertinamos objektyviai.
  9. Daugiau pasitikėti studentais.
  10. nesisuksi negyvensi