Vartotojų požiūris į valgomųjų vabzdžių praturtintus maisto produktus

Gerb. Respondente,

Aš esu Šv. Ignaco Lojolos kolegijos Kulinarinio meno studijų programos studentas. Šiuo metu rengiu bakalauro baigiamąjį darbą ir atlieku tyrimą, kurio tikslas – įvertinti valgomųjų vabzdžių, o būtent svirplių (Acheta domesticus), baltymais praturtintų maisto produktų bei jų priimtinumą tarp vartotojų.

Ši anoniminė apklausa padės suprasti žmonių požiūrį į alternatyvius baltymų šaltinius. Dalyvavimas užtruks apie 3 minutes. Surinkti duomenys bus naudojami tik akademiniais tikslais.

Rezultatai yra prieinami tik autoriui

1. Kokia Jūsų lytis?

2. Kuriai amžiaus grupei priklausote?

4. Ar žinojote, kad ES leidžia prekiauti tam tikrais valgomuosius vabzdžius turinčiais produktais?

3. Ar esate girdėję apie valgomuosius vabzdžius kaip maisto produktą?

5. Ar kada nors esate ragavę svirplių baltymais praturintų maisto produktų?

6. Kaip vertinate idėją naudoti valgomuosius vabzdžius kaip alternatyvų baltymų šaltintį (pvz., vietoje mėsos)?

7. Kurioje produktų formoje galėtumėte priimti svirplių baltymus?

8. Kaip vertinate šiuos teiginius?

Visiškai nesutinkuNesutinkuNei sutinku, nei nesutinkuSutinkuVisiškai sutinku
Svirpliai maiste yra saugūs vartoti
Svirpliai yra maistingi ir vertingi kaip baltymų šaltinis
Vartojant vabzdžių baltymus prisidedama prie tvarumo
Vabzdžiai maiste man kelia pasišlykštėjimą

9. Kokių baimių ar abejonių turite dėl svirplių pagrindu pagamintų maisto produktų? (galimi keli variantai)

10. Kas labiausiai atbaidytų nuo tokio produkto pirkimo?