Užsienio literatūros skaitymas

Jeigu kilo dar kokių minčių šia tema

  1. Apie Azijos saliu literatura parasiau kad visai nedomina, nes negaliu pasakyti kuo skirtusi atskitu valstybiu/kulturu knygos. Kol kas vienintele sudominusi azietiska - sun tzu - "the art of war". Biesas_
  2. sekmes
  3. Kandangi esu Skandinavijos literaturos gerbeja, tad tikrai mazai ka tegaliu diskutuoti Azijos literaturos tema...
  4. neišsami anketa (skaitome dažniau kaip i kartą per savaitę, kt.)
  5. matau, kalba tik apie grozine literatura eina.
  6. Siaip uzsienio literaturos skaitai tik tiek, kiek reikia mokslams ir technine literatura, kuriu lietuviu kalba nera, ypac truksta IT sferos specilizuotu knygu.
  7. skaitau beveik kasdien... bet tokio atsakymoi varianto, kažkodėl net nenumatyta...
  8. Prie "Užsienio literatūrą skaitote" reikėtų pridėti punktą "Tik originalo kalba, jeigu ją suprantu". Nes savaime suprantama, kad kokio norvego rašytojo knygą skaitysiu angliškai arba lietuviškai (nes norvegų kalbos nemoku), bet va angliškai rašančio rašytojo knygą skaityti lietuviškai, tai jau prarasti beviek pusę žavesio ir grožio. Dėl lietuvių literatūros. Trūksta stiprių išbaigtų kūrynių, todėl ir nekyla ranka daug jų skaityti. O dėl Azijos literatūros. Per daug skirtingos kultūros bei pasaulėžiūros, nors esu skaitęs visai neblogų šiuolaikinių japonų kūrinių.
  9. Reikėtų, kad knygos pristatytų Aziją ne tik tokią, apie kokią vadovėliuose pasiskaitome, bet ir parodytų, kad anapus egzotikos ir turistinių vaizdelių verda gyvenimas ir vyksta tikrai daug kas įdomaus.
  10. Apie skaitymo dazni - kartais buna kad per menesi perskaitai kokias penkias knygas, kartais nei vienos :)