TEKSTILĖS ATLIEKŲ RŪŠIAVIMAS

23. Kaip manote, ko trūksta, kad Lietuvos gyventojai aktyviau rūšiuotų tekstilės atliekas? Kas galėtų paskatinti tą daryti?

  1. h&m rubu pridavimas, taikoma nuolaida apsipirkimui
  2. Platesnė sklaida viešumoje, didesnės investicijos į tekstilės rūšiavimą iš valstybės fondų, skaidri ir aiški informacija apie surinkimo taškus ir rūšiavimo įpatumus.
  3. Daugiau informacijos apie tekstilės rūšiavimą ir to naudą žiniasklaidoje.
  4. Manau, jog trūksta platesnių žinių apie tai ir visuomenės skatinimo.
  5. Nezinau
  6. atsilyginimo sistema, kaip budavo h&m pvz, kad atnesi senu rubu ir gauni nuolaida
  7. Visuomenės sąmoningumo ir aukštesnio pragyvenimo lygio - manau, nemaža dalis gyventojų susitelkę į išgyvenimo klausimus ir todėl nesidomi ekologinėmis problemomis. Pati derindama studijas ir darbą pastebiu, kad laisvalaikiu norisi atsitraukti nuo protinės veiklos ir remiuosi tik iš anksčiau turimomis žiniomis. Tad tikrai padėtų konteinerių lokacijų patogumas ir pastebimumas. Taip pat atrodo, kad dažnai yra įrengtas tiktai atskiras tekstilės atliekų (nešvarių, suplyšusių, sudėvėtų), arba tiktai humanitarinės pagalbos konteineris. Manau, kad dėl to gali būti užteršiamos geros kokybės, tinkamos pagalbai medžiagos.
  8. Informacijos pateikimas gyventojams. Priemonių suteikimas. Tekstilės rūšiavimo konteinerių kiekio didinimas. kraštutinumas - baudos
  9. Daugiau žinių kaip reikia rūšiuoti tokias atliekas ir supažindinti su rūšiavimo nauda
  10. nezinau