Susisiekimas kelių ir geležinkelių transportu Lietuvoje

16. Čia galima įrašyti savo pastebėjimus apie Lietuvos tarpmiestinį susisiekimą kelių ir geležinkelių transportu.

  1. 1. Kai kurie autobusų vairuotojai purkštauja, kai rodai bilietą, atsisiųstą internetu, per telefoną. Maždaug kodėl neatsispausdinai? :) 2. Rinkčiausi geležinkelio transportą visada, tačiau nėra maršruto Kaunas-Klaipėda ar Vilnius-Molėtai, nes geležinkeliu važiuoti patogiau, greičiau.
  2. Autobusai dažnai būna nešvarūs, o vairuotojai ne itin mandagūs. Šiaip esu linkusi geriau vertinti geležinkelių transportą. Sėkmės rašant darbą!
  3. Jau parašiau komentarą tau kituose klausimuose. Labai apgailestauju, bet bus tragedija bandant išpešti kokius nors normalius empirinio tyrimo rezultatus.
  4. Truksta organizuoto transporto ne piko metu
  5. Visur turėtų būt saugumas žmonių. Kelyje ir visur kitur juo didesnis
  6. Iš Alytaus į Vilnių važiuoja maži autobusai, dažniausiai mikriukai. Arba senienos, kur pavojinga važiuot ir dažniausiai skydely dega gedimas. Jais važiuoja daug studentų ir greitai nelieka vietų. Mažai autobusų ekspresų, mažai vietos autobusuose.
  7. Asmeniškai jeigu gelezinkelis butu daug daugiau praplestas susisiekimas tai vien juo ir tesinaudociau. Traukiniai greiti, patogus.
  8. Esu aukštas (195cm) todėl dažnai keliais remiuosi į gretimos kėdės atlošą. Maršrutiniuose autobusuose jeigu tenka stovėti tai netelpu iš ūgio. Kai kurie vairuotojai nekeičia savo vairavimo stiliaus nors yra stovinčių. Nors geležinkelio transportu važiuoju tik Klaipėda Vilnius tačiau juo yra važiuoti daug maloniau
  9. Būtų nuostabi, jeigu būtų geležinkelio maršrutas Kaunas-Klaipėda
  10. Autobusų kainos šiek tiek per aukštos, pavyzdžiui Toks Neo autobusai yra daug brangesni nei kiti, o patogumas nesikeičia nuo kitų, mokam tik už galimybę pasikrauti mobilųjį. Norisi naujų autobusų, ypač kai kelionės tolimos ir trunka apie 4val, būna arba labai šalta arba per karšta, nevisur veikia kondicionieriai. Važiuoti traukinias daug patogiau, bet laikas dažnai būna nepatogus, arba iš pačio ryto, arba vėlai vakare, norisi, kad važiuotų traukiniai ir dienos metu.(Klaipėda-Vilnius-Klaipėda kryptis)