Socialinių paslaugų teikimas Klaipėdos rajono savivaldybėje

8. Jūsų nuomonė ir pastabos bei pasiūlymai dėl Klaipėdos rajono savivaldybės gyventojų poreikio socialinėms paslaugoms ir jų kokybės gerinimo.

  1. Maitinimo talonai sunkiai išgyvenantiems.
  2. Plėtoti paslaugas senyvo amžiaus asmenims ir asmenims su negalia jų namuose
  3. Žmonės ieškantys paramos nėra išmaldos prasytojai,vis dar tenka susidurti su tokiu požiūriu.Truksta informacijos, apie daugelį paslaugu žmonės sužino iš aplinkinių.Taip pat galiu pasidžiaugti kad judame teisinga linkme, pagarba žmonėms dirbantiems ši sunku ir ,gaila ,dar nevertinama darbą.
  4. Bedarbiai gaunantys pasalpas galetu atidirbti padedant senukam,pensininkam,invalidam
  5. Vienisus senukus lanko tik jehovistai.
  6. Dienos centrų senyvo amžiaus žmonėms pasiskirstymas. Jaunimo užimtumo maža pasiūla. Transporto prie seniūnijos poreikis.
  7. Gyvenimo kokybės gerinimas turi paliesti kiekvieną savivaldybės gyventoją, ne tik socialinės rizikos grupes. Konkrečiai: Lingių kaimo teritorijoje suplanuotos ir 3 ar net 4 metus rengiamos ir neįrengiamos autobusų stotelės įrengimas, pėsčiųjų ir dviračių tako Priekulė-Lingiai sutvarkymas(šiuo metu tako būklė katastrofiška, o dėl prasidėjusių šalia esančių sklypų užstatymo juo važiuoja transporto priemonės), pėsčiųjų perėjos Priekulėje ties PC Maxima ir Lietuvos paštas įrengimas(neįgalieji su judėjimo vežimėliais sunkiai kerta kelią, nes nėra perėjos).
  8. Įrenkite seniems žmonėms vasaros žaidimą žaisti smėlyje su kamuoliais , teniso kortu visai nėra....Dar senus žmones paskatinkite islysti iš savo “urvu” , kad nebijotų eiti i kavines..Jiems trūksta bendravimo ..
  9. Reikia mediacijos
  10. Metas pradėti realiai atlikti tas funkcijas, kurios taip aktyviai deklaruojamos. Pvz., atvykęs soc.darbuotojas praneša, kad turėtų lankytis slaugė, šeimos gydytoja, kad tam skiriamos ES lėšos. Klausimas: kur tie specialistai? Pustrečių metų slaugant jų nesulaukta nė karto. Dar viena pinigų plovimo akcija