Socialinės pagalpos šeimai ypatūmai

Jūsų pastabos, komentarai, patarimai:

  1. Viskas gerai;
  2. tobulinti įstatymus, nemokėti pašalpų socialinės rizikos grupės šeimoms, o daugiau dirbti socialiniams darbuotojams su individais, su šeimomis.
  3. Šeima kaip sakoma visuomenės ląstelė, kuo daugiau jų sergančių tuo blogesnė situacija valstybėje. Turime tai suprasti ir eiti su šūkiu : "Sveika šeima _ sveika visuomenė - stipri valsatybė
  4. Parama seimai, kuri iesko pagalbos, turi buti kompleksine. Didziausia parama turi gauti seimos, kurios turi neigalu vaika, ar globoja kita neigalu seimos nari, ypac jei tai zmogus su psichine negalia ar intelekto sutrikimaiss. Svarbu suteikti seimai paslaugas, kurios padetu seimai islikti darbo rinkoje. Nedirbancius darbingus seimos narius valstybe ir visuomene turetu skatinti siekti visuotinio uzimtumo. Turetu buti skatinami ("nuperkami" savivaldybiu ar valstybes) paramos seimai projektai, kuriais socialines paslaugas seimoms teikia NVO.)
  5. Atsakant į klausimus, galima buvo vardinti beveik visus pateiktus varijantus.
  6. Sunku pasakyti,ko labiausiai reikėtų. Atskirais laikotarpiais, kai trūko lėšų pragyvenimui, kai verstis šeimoms buvo labai sunku (pvz.,pokaris), šeimos buvo gausios. Dabar ir tos šeimos, kurios galėtų gražiai užauginti ne vieną vaiką, to daryti nenori. Labai pasikeitė požiūris į šeimą. Ji dabar nebe tokia vertybė, kaip anksčiau.