Skurdas Lietuvoje

Kaip būtų galima mažinti skurdą?

  1. naujų darbo vietų kūrimu, pajamų mažinimu
  2. Reguliuojant fiskalinę politiką, mažinant nedarbą ir korupcijos lygį. Suteikiant galimybę persikvalifikuoti tiems, kieno profesija nėra paklausi, skatinant paklausių profesijų fakultetų atsiradimą ir gerinant jų apmokymų kokybę. Išsilavinimas turi būti prieinamas visiems, nepriklausomai nuo to, kiek asmuo turi pinigų. Būtinai reikia skatinti TUI pritraukimą į Lietuvą, investuoti į naujų technologijų kūrimą.
  3. kurti naujas darbo vietas
  4. padeti skurstantiems
  5. Reikia tam tikros strategijos valstybiniu lygmeniu, iki šiol visos skurdo mažinimo priemonės apsiribojo skambiais šūkiais ir deklaracijomis, o rezultatas...
  6. Sukurti daugiau darbo vietu bent uz minimalu atlyginima, ikurti centrus, kuriuose zmones butu mokami, kip reiktu elgtis su pinigais
  7. a) psichologine ir dvasine pagalba, kuri igalintu zmones kazka keisti savo gyvenime; b) kvalifikacijos kursai (jie, kiek zinau, vyksta), pagalba isidarbinant; c) sistemos reforma; tik nezinia, ar tai inestu i sistema zmogiskumo, kurio is esmes ir reikia.
  8. visuomene svieciant, mazinant alkoholizma
  9. skatinti tautiecius pirkti tik lietuviskus gaminius,taip padeti savos salies ekonomikai nesiristi zemyn
  10. Valstybe turi buti suinteresuota ne tik socialiai remti skurdziai gyvenancius zmones, bet ir padeti susirasti pargyvenimo saltini, galbut suteikti psichologine pagalba, motyvuoti tuos zmones i ateiti...
  11. valstybe turetu labiau rupintis sia tema. nepakaktu jiems tiesiog duoti pinigu, reikia is esmes jais rupintis ir juos ugdyti, lavinti. cia valstybes sistemos padarinys. kuris apima ir dvasini ir psichologini ir kulturini ir kitus lygmenis.
  12. Jeigu sumazintu kajnas, ivestu eurus, butu atlyginimai ir kainos kaip europoj butu - super!!
  13. Padėti įsidarbinti
  14. "Sužmoginti" ekonomikos sąlygas. Taip pat labiau šviesti visuomenę, kaip elgtis su pinigais (Amerikiečiai akivaizdžiai nežinojo...)
  15. Manau, niekada neisgelbesime skurstancio duodami jam pinigu. Jam reikia duoti iranki, kad jis galetu dirbti. Beda tai, kad daugeliui sunku isivaizduoti, kad gali buti ktaip, ypac jei jau gimei skurdzioje seimoje.
  16. didinti darbo lygi, rasyti socialinius ivairius projektus, didinti zmoniu skaiciu, kurie dirbtu sioje srityje
  17. Daugiau dėmesio skiriant vargšams. Juos remti finansiskai, skirti daugiau dėmesio jų švietimui.
  18. Mažinti nedarbą.
  19. Aš tai manau, kad gan sunku tai apdaryti ir pirmiausia reikia pradėti nuo savęs paties ir bandyti daryti kažką kitaip, o kitu atveju tai gal valstybė galėtų padėti ir paremti socialiai remiamus žmones. na bet gal galėtų būti sudaryta kokia nors palankesnė sistema gauti paramai, nes matyt nedaug alkoholikų šeimų ir pan, taip ims ir pasitaisys, dažnai vis tiek jie tuos pinigus išnaudoja tam pačiam. Manau, tokiem žmonėms reiktų "bendomojo laikotarpio".
  20. tai neimanoma
  21. neisivaizduoju. valstybes reikalas, paciu zmoniu minimali pagalba skurdziai gyvenantiems.
  22. aplink matyti žmones, o ne tik save. naikinti tą miližinišką atitrūkimą tarp tų, kurie turi visko ir tarp tų, kurie neturi nieko.
  23. labai sunku pasakyti. reiktu keisti tiek visuomenes, tiek paciu skurstanciuju poziuri i skurda.
  24. nevogti is zmoniu, nesukciauti
  25. valstybes parama, jei aisku joje dirbtu normalus zmones,vakaru europoj uztenka uzdirbt minimuma, kad galetum laisvai pragyvent, net siek tiek atsidet
  26. kurti daugiau visiems priimtinu darbo vietu, skurdziausioms seimoms duoti busta, paremti pinigais skurdziai gyvenancius zmones
  27. sukurti daugiau darbo vietu
  28. jokiu būdu ne pašalpomis, bet geresnėmis sąlygomis įgyti išsilavinimą, darbą...
  29. didinti minimalia alga, mazinant mokesciu ansta zmonems. gal veiktu ta sistema kai seniau budavo paskyrimai. tada visi zmones turedavo darbus. o dabar baigi universiteta ir neturi garanto, akd rasi darba.
  30. Šeimos ir mokyklos stiprinimas, socialinio solidarumo skatinimas, alkoholio ir narkotikų prieinamumo mažinimas valstybės politika, visuomenine veikla ir asmeniškais veiksmais.
  31. labdaros fondai, kitos panasios organizacijos, pati valstybe, miestu savivaldybes turi tai spresti...
  32. Bandant surasti priimtinų sprendimų, išgirstant skurstančiuosius.
  33. Kiekvienam iš žmonių būtų galima skurdą mažinti dalinantis tuo gėriu, kurį jie turi. Taip pat valstybinės politikos turėtų būti nukreiptos į paramą skurstantiems žmonėms, visų pirma programomis skirtomis vietos žmonėms, o tada orientuotos į pagalbą kitų žmonių skurstatntiems žmonėms. Taip pat valstybė turėtų atkreipti dėmesį į socialinių garantijų užtikrinimą visiems žmonėms, bei prevencines programas, kurios mažintų žmonių "iškritimą" iš visuomenės.