Skulptūrų ir meninių objektų poreikis Visagino mieste

Kokia tematika, Jūsų nuomone, būtų tinkamiausia meniniams objektams ar skulptūroms Visagino mieste?

  1. Miesto angelas
  2. jaunystė, vaikystė... gyvenimas
  3. šiuolaikiški meno kūriniai
  4. Kadangi Visaginas yra gan unikalus miestas Lietuvos kontekste, norėtųsi, kad atitinkamai ir meniniai objektai būtų grynai meniniai, t.y. nesisietų su jokia praeitimi ar dabartiniu miesto simboliu. Reiktų kažko novatoriško. Sakyčiau miestas galėtų būti savotiška žaidimo aikštele meninininkams-novatoriams. Daugelį žmonių Visagine žavėjo žaidimo aikštelės - gaubliai, raketos ir pan...sovietinis palikimas, bet labai savitas. Kažkas kosmiško (ne taip ideologizuoto) galėtų būti plėtojama ir toliau. Būtų įdomu mieste turėti inetraktyvius meno objektus, t.y. tokius kurie apjungtų mokslą ir estetiką, bet nebūtų tik grožėjimosi objektais (Europos parke yra daug interaktyvių objektų, kurie kviečia juos išbandyti. Būtų šaunu kažką panašaus turėti mieste).
  5. Tai gali būt bet kas, nemanau, kad turi būti susyję su miestu. Pvz., skulptūra draugams kaip idėjai ir esybei,manau, kad būtų kur kas prasmingesnė nei miesto simbolio, elektrinės ar pan.
  6. O gal galima kažkaip suderinti gervę su atomine elektrine... Gal įdomiau būtų, nei atskirai gervė ar atskirai elektrinė.
  7. reikia meniniu skulpturu
  8. modernus objektai
  9. whatever, kad tik derėtų prie aplinkos ir būtų estetiška