Širdies ir kraujagyslių ligų prevencijos svarba bendrosios praktikos slaugytojo darbe

15. Koks turėtų būti racionas tokių pacientų? (įrašykite)

  1. .
  2. Remiantis sveikos mitybos piramide.Taip pat sumažinti vartojamos druskos kiekį maiste ir ar net jo atsisakyti.
  3. Laikytis reikėtų elementarių subalansuotos mitybos principų.
  4. Pilno grūdo košės. Vištiena. Daržovės. Duona pilno grūdo ir neriebi varške ar jogurtas. Vaisiai.
  5. Nežinau
  6. Subalansuota mityba
  7. Mažai druskos, daugiau daržovių, mėsos, košės.
  8. N
  9. Jokių hidrintų riebalų,minimalus cukraus ir druskos kiekis.
  10. Apskaičiuotas kalorijų ir maistinių medžiagų poreikio kiekis pagal kmi. Tada galima dėliotis racioną