Projekto „KAIROS: Kultūros paveldas – galimybė miesto plėtrai ir darniam socialiniam vystymuisi“ apklausa

2. Įsivaizduokite gyvybingą Ukmergės senamiestį, kuo jis skirtųsi nuo dabartinio?

  1. Daug jaukių kavinukių, užeigėlių, knygynėlių, spa, mažų krautuvėlių, amatininkų ir tautodailininkų dirbtuvėlių, gražus Pilies parkas.
  2. Daugiau sporto aikštelių vaikams, palei upę ilgesni takai. Atgaivinti žydiško paveldo medinukai. Keliukas dviratininkams. Sutvarkyta sankryža (posūkis į kairę įkalnėje, be atskiros sekcijos, tiesiog kiekvieną kartą stresas kaip prašokti).
  3. Daugiau aktyvaus poilsio zonų
  4. turistų srautai, vasara lauko kavinės, restoranėliai
  5. Renovuoti, neapleisti privatizuoti pastatai- Gedimino gatveje!!! Žalias vaiduoklis šalia konteineriu, Taip pat kitoje gatves puseje šalia atsinaujinusios Gedimino 7! Per 25 metus, einant šia gatve, stebint “ vaiduokli”- jokio pokyčio! Ar neverta jo savininkui sutvarkyt? Ar neverta “ nacionalizuot”, nes kaip ir neturintis seimininko, jei nepriziurimas! Ar miesto valdzios atstovai nemato, o gal užsimerkia pravažiuojant??? Tai tokios “ puošmenos”, kurios tikrai nekelia susižavėjimo!!! O Žuvų gatvės kiemelio “ garažininkai” - paveldas? Sandeliukai griuvantys- irgi puošmena??? O šalia esantys pamatai- nejau miestelio širdyje, reikia leisti kad “ griuvenos” - atviri pamatai taptu kažkam “ paskutine kelione”??? Jei nesitvarko, lai parduoda tiems, kas įgalūs sukurti jaukią oazę, kuri puoštų ir džiugintų ir miestelėnus, ir svečius! Ir senamiesčių kiemai- pavirtę mašinų parkavimo aikštelėmis....
  6. Rašiau - lauko kavinės. Vieta renginiams. Gatvės muzikantai. Lauko galerijos
  7. Patogūs ir tvarkingi parkai su suoliukais ir pavėsį kuriančiais medžiais, jaukus paupys, dviračių takų apvažiavimas aplink senamiestį ir išsišakojantis į Pašilės, Dukstynos miškus.
  8. Akmenų grindinys svarbus Kęstučio aikštėje
  9. Tvarkingomis erdvėmis
  10. Butu daugiau zmoniu ir pramogu.