Projekto „KAIROS: Kultūros paveldas – galimybė miesto plėtrai ir darniam socialiniam vystymuisi“ apklausa

1. Kaip senamiestis gali būti patogus Ukmergės gyventojui?

  1. Senamiestis turi būti labiau estetiškas, nei patogus. Jokių modernių statinių negali joje būti.
  2. Gyvenu Pilies g. 3 name. ( Gyvenu neseniai) Esu pripratusi šiukšles rūšiuoti. Nėra konteinerio komposto atliekoms ( daržovių, vaisių atliekos). Nežinau ar iš vis mieste toks yra. Popierių, plastiką, stiklą radau kur nuvežti. Atvažiavau iš Klaipėdos, Ukmergės senamiestis labai patiko, labai gyvas palyginus su Klaipėda, judrus, pilna žmonių, vaikų, veikia mažos krautuvėlės, knygynai. Prie sporto centro yra važiuoklė riedlentėms. Tą aikštelę būtų galima papildyti laipynėmis, supynėmis, treniruokliais. Vienintelis kas kliuvo atvykus čia gyventi, tai oro užterštumas. Kai atėjo ruduo, pradėjo kūrenti namus kietu kuru ir automobilių išmetamųjų dujų labai didelis kiekis. Išeinam pasivaikščioti, pasidaro liūdna, tada ilgiuosi Klaipėdos vėjų nešamos gaivos.
  3. Kokybiškais šaligatviais, dviračių takais, žaidimų aikštelėmis vaikams.
  4. Pasivaikščiojimo, poilsio erdvė su kavinukėmis mažomis parduotuvėlėmis, galėtu vykti pvz. Kaziuko mugė ar kažkas panašaus.
  5. Sumažinti srautus automobilių senamiesčio kiemuose! Taip pat upės kita puses pakrante! Ar neturėtų netik savanoriškomis iniciatyvomis tvarkoma pakrantė iki pat Vienybės sodų? Miesto ribose upės vaga- iš abiejų pusių, turi būti kaip vienas iš pagrindinių traukos, pasivaikščiojimų, sportavimo, pležų, žaidimų aikštelių ir vaikams, ir vyresniems ( šaškių stalai), suoliukai - traukos vieta!
  6. Lauko kavinės. Terasa renginiams
  7. Senamiestis turi būti stilingas, vientisas urbanistinis paminklas, traukiantis vaikščioti, analizuoti, stebėti. Jaukumą stiprintų kavinukės, mini viešbutukai, butikai, knygynai-arbatinės, užeigos su vaikų kambariais ar džiazo barai ir pan.
  8. Apšvietimas ir suoliukai,fontanas
  9. Erdviu pritaikymas poilsiu (suoliukai, tvarkinga aplinka, ribotas auto judejimas/statymas). Butu nuostabu gerti kava/vyna/gaiv. gerimus vasaros vakarais lauke. jei butu tokia istaiga kur aprupintu maitinimu/uzkandziais gerimais.
  10. Daugiau suoliukų