Pasitikėjimas žiniasklaida

5) Jūs nepasitikite žiniasklaida, nes?

  1. Ziniasklaidos priemones valdo asmenys, kurie daro itaka pateikiamoms naujienoms. Kartais akcentuojama neitin svarbios naujienos vardan to, kad butu nuslepiami tikrai visuomenei svarbus ivykiai
  2. paperkami žurnalistai
  3. Žiniasklaidos organizacijose dirba asmenys, kurie yra neetiški. Žurnalistai dažnai daro klaidas, akcentuoja paviršutinišką informaciją, nutylėdami svarbias naujienas. Rajoniniuose laikraščiuose juntama cenzūros apraiškų. Nėra susiformavusios profesionalios žurnalistikos tradicijos, redakcijos valdomos savininkų. Palangoje buvo bandoma nutildyti informaciją, kai Kurhauze vyko muštynės tarp valdžios klerkų. Žiniasklaida dvi savaites tylėjo, iki tol kol M. Tyla pradėjo apie tai viešai kalbėti,. Palangoje apie šį įvykį žinojo dauguma asmenų.
  4. Žiniasklaidos priemonės dažnai konkuruoja tarpusavyje, vaikosi greito populiarumo, tai menkina pasitikėjimą žiniasklaida ir pačiais žurnalistais. Būtų šaunu, kad Lietuvoje egzistuotų nepriklausomi žurnalistai, o dabar visiems įtaką daro tai valdžia, tai reklamininkai, tai savininkai. Negali tikėti, nes nėra obketyvumo yra šališki /
  5. Milžinišką įtaką redakcijoms daro pinigai. Reklamos užsakovai dažnai manipuliuoja netgi šantažuoja žurnalistus, kad apie juos rašytų tik gerai, o apie konkurentus blogai. Jaučiamas šališkumas.
  6. Regioninė žiniasklaida priklausoma nuo savininkų interesų, politikų įtakos. Užsakomieji straipsniai, nutylimi faktai. Dažnai eskaluojami faktai, kurie nėra itin svarbūs, o visuomenei naudinga informacija nustumiama į šalį, Bulvarinės naujienos nusveria aktualias naujienas.
  7. Bukinami asmenys. Auditorijai pateikiami paviršutiniški faktai, gausu klaidų. Žiniasklaida siekia pelno ir greito populiarumo, dažnai tenka susidurti su etikos pažeidimais.
  8. Žiniaslaidos priemones valdo asmenys, kurie daro įtaką pateikiamoms naujienoms. Juntama naujienų cenzūra. Daug užsakomuju straipsnių.
  9. Žiniaslaida neturi autonomijos. Rajoniniai laikraščiai valdomi politikų, didieji užsienio koncernų, gausu baltosios propagandos.
  10. pasitikiu