OpenStreetMap komunikacija Lietuvoje

6. Papildomos pastabos

  1. Mailing list yra gera priemonė, bet archyvas galėtų būtų patogesnis. gmane.org buvau užregistravęs kaupimą, bet dabar neveikia.
  2. Pats e-mail savaime nėra blogas ar nepatogus, tiesiog dabar email veikia kaip transportavimo protokolas perduoti savo žinutę į mailing list'ą, kas yra labai nepatogu. Nėra akivaizdu ir lengvai suprantama, kaip parašyti ar atsakyti į konkrečią temą ar būtent įrašą. Taip pat nusiuntus email mailing liste tavo įrašas atsiranda tik po kelių valandų. Kažkokia 1998m technologija. Web forumas būtų tikrai patogu. O versti žmones naudoti šiam reikalui kažkokią socialinių tinklų platformą būtų nekorektiška ir kai ką atbaidytų.
  3. Tarp mano paminėtų Telegram ir Slack, Telegram yra atviro kodo projektas ir savo dvasia artimas OSM dvasiai. Patiko paprasta registracija, platus platformų palaikymas, dviejų-pakopų identifikacijos palaikymas, šifravimas ir pan. Telegram turi didesnis palaikymą tarp OSM bendruomenės narių nei Slack (wiki.openstreetmap.org/wiki/List_of_OSM_centric_Telegram_accounts). Nors man tiktų ir Slack. Grupės pavadinimui siūlyčiau tokius variantus: OSM-LT, OpenStreetMap-LT, OSM Lithuania.
  4. Manęs nėra facebook'e. Jei bendravimas liks tik facebook'e, aš liksiu už borto.
  5. Manau mailing list tinka kūrėjams. Masėms tinkamiausia būtu kažkoki oficiali atvira OSM lietuvos facebook grupė.
  6. Anketa sudaryta ne kaip, pvz., rašyti galima dažnai arba labai retai, ir dėl daugelio priežasčių, o čia to įrašyti neišeina, tenka rinktis "rašau", kad nieko nepasako ;) aš rašau labai retai, ir tikrai rašyčiau (ir atidžiau skaityčiau), jei būtų geresnė bendravimo erdvė, pvz. Slack.