Naujųjų medijų turinio kūrėjų įtaka kūrybinių industrijų ir kūrybos ekonomikos sektoriuje

5. Jūsų nuomonė apie naująsias medijas (pvz.: tinklaraščiai, socialiniai tinklai ir t.t.)?

  1. Mano nuomone laiko praleidžiame ten per daug, bet labai palengvino mūsų darbą, viskas yra lengviau pasiekiama, suprantama. Galime ieškoti įkvėpimo, bet tuo pačiu kartais galime ir nusvilti.
  2. Nuomonė prasta, daug nekokybiškos informacijos.
  3. Lengvai ir greitai patiekiama informacija
  4. Turi ir pliusų ir minusų. Pliusai: savirealizacijos galimybė, galima gauti naudingų žinių, naujienų, žinoti kas vyksta socialiniame gyvenime Minusai: per daug nenaudingos, neaktualios informacijos, daug reklamų, kurios nenaudingos, didelė konkurencija, galimas nenaudingas laiko išeikvojimas per daug įsitraukiant, sunku atsirinkti naudingą, tikrą, informaciją, daug žmonių peržengia savo privatumą ir nebėra ribų kas privatu, o kas vieša ir tai gali kenkti asmeniniam gyvenimui.
  5. Patogus, bet kenkėjiškas dalykas
  6. Šiuo metu, manau, tai yra gana galingi įrankiai formuojantys žmonių nuomones, kadangi yra itin arti žmonių. Tai įrankiai, kurie padeda gana greit mobilizuoti žmones kokioms akcijoms, paskleisti žinias, deja, vis dažniau liūdina, kad per juos pasireiškia nemažai pašaipų, tam tikra prasme patyčių(tarkim garsių žmonių atžvilgiu), kuomet žmonės, kurie tarkim "seka" nuomonės formuotojus nebejaučia ribų ir adekvačiai nevertina situaciju ir per daug kišasi į kitų gyvenimus (žmonių, kuriuos jie seka).
  7. Buvo gerai, bet laikui bėgant išsikreipia, išsigimsta.