Lytiškumo aspektai savęs ir pasaulio pažinime

Kodėl?

  1. nesvarbu
  2. Nes anksčiau ar vėliau vis tiek sužinos, tad geriau tai daryti nuo mažens, kad į tokius dalykus galėtų žiūrėti brandžiau ir kaip į visiškai normalų dalyką.
  3. Seksualumą tikrai derėtų aiškinti mokyklose, nes ne visos šeimos suvokia, kad šiuos dalykus paaiškinti reikia, o patiems vaikams klausti gėda. Kas liečia lytiškumo pasirinkimą, tokią temą dėstantis asmuo gali būti per subjektyvus, todėl tokį dalyką dėstyti tik labiau subrendusiems 16m+, nes vaikai nemąsto kritiškai.
  4. Labiau edikuoti šia tema žmonės jaučiasi saugesni, labiau susipažinę su savimi arba labiau tolerantiški kitiems.
  5. Viską, ką reikia, reikiamu laiku vaikams gali išaiškinti jų tėvai
  6. Geriau mokintų ir supažindintų su abiejais.
  7. Pritariu iš dalies, apie seksualumą, apie mergaites, berniukus, apie meilę, tačiau apie savęs patenkinimą, gal ne nuo pat gimimo :)
  8. Manau, kad apie tokius dalykus išsiaiškins patys, paaugę.
  9. Not normal
  10. Kadangi tai nera igimtas, o ismokstamas dalykas, kurio supratimui reikia subresti tiek protiskai tiek lytiskai.
  11. Vaikystėje vaikams to žinoti nebūtina, per anksti, tokiais dalykais rūpintis tokio amžiau nederėtų, tai lyg atimtą iš jų normalią vaikystę.
  12. Seksualinis švietimas yra būtinas.
  13. iškrypimas
  14. Nes kam aiškint kad vaikus kopūstuose rado jei ir taip aišku kad ne
  15. Manau, kad vaiko psichika nėra tokia susiformavusi, kad jis suprastu tokius dalykus nuo mažens. Lytinis švietimas yra svarbu, bet manau jis turėtų būt aiškinamas paaugliams, kai prasideda jų lytinis brendimas.
  16. Lytiškumas yra igimtas dalykas, ir jis yra pasyviai suvokiamas nuo pat vaikystės, kaip ir seksualinė orientacija. Patys tėvai, jei atsiranda tokia situacija, jog vaikas kvestionuoja savo lytį, turėtų vaikui su tuo padėti, ir neversti užimti tam tikros lities nustatytų rolių.
  17. Turėdamas visą informaciją vaikas gali susivokti ir nesijausti kitoks nei visi, jei jaučiasi neatitinkantis jam primestų normų.
  18. Nes vaikas yra per mažas, kad apie tai klausytų. Tai paveiktų vaikų psichiką.
  19. Nesutikčiau. Nes manau, kad tokius klausimus pirmiausia turėtų aiškinti patys tėvai ir tik tuomet, kai tam ateina laikas (brendimo laikotarpio pradžioje), bet tikrai ne nuo pat vaikystės.
  20. Vaikai patys save turi pažinti. :)
  21. Tai leftistu propaganda. Topkek.
  22. Manau tai padėtų ugdyti tolerantiškesnę visuomenę ir augantis žmogus kitaip žiūrėtų į jį supantį pasaulį.
  23. Nematau reikalo vaikams nuo mažumės brukti šitokius nenormalius dalykus ir žaloti jų psichiką, gadinti vaikystę.
  24. Nuo pat gimimo tikrai neverta. Būtų gerai pradėti aiškinti tada, kai jie jau brandesnio amžiaus (paauglystėj). Apie lyties keitimą neturėtų būti kalbų, nes čia tik pasireiškia žmogaus negebėjimas priimt savęs tokio, koks jisai yra sutvertas.
  25. Kuo mažiau paslapčių, tuo mažiau pavojaus realiame gyvenime patirti seksualinę prievartą, žinant, jog tam tikri veiksmai yra neleistini. O ne galvojant, jog dėdė gali liesti ir daryti kažką, todėl manau, jog vaikams žinant apie savo lytiškumą būtų mažiau bėdų.
  26. Vaikai neretai nesąmoningai ima atrasti ir domėtis šiais dalykais; kai kurie gali manyti jog tai nenormalu ir keista, imti be reikalo nerimauti ir tiesiog bijoti paklausti kaip yra iš tiesų. O šitokia patirtis gali pakenkti vaiko mąstymui, pasitikėjimui savimi ir pan.
  27. Apie lytis reikėtų apšviesti vaikus, nes ne visi tėvai tai padaro. Bet kraštutinumų nereikia
  28. Apie savo kūno patenkinimą nuo pat gimimo tikrai nereikėtų aiškinti.
  29. Leiskit vaikam būt vaikais ir neperkraukit mažamečiam galvų su nereikalinga, nesuprantama ir jiems dar neaktualia informacija.
  30. As manau kad apie tai patys tevai papasakos, o vaikai augant kai laikas ateis ir patys supras kaip kas yra. Nebutina kazkokiu papildomu programu leisti
  31. Kūdikiams aiškinti apie seksualumą tikriausiai yra per anksti :D žodis "vaikams" turėtų būti sukonkretintas, parašytas amžius.
  32. Nes, nereikia.