liofilizuoti vaisiai ir daržovės

Liofilizacija – vienas iš daugelio maisto produktų konservavimo būdų, išsiskiriantis tuo, kad šiuo metu pripažįstamas kaip vertingiausias dėl keleto priežasčių.

Skaitykite daugiau:Vaisius, daržoves, uogas džiovinant įprastu būdu, vitamino C produkte išlieka tik apie 40 procentų, o liofilizuojant – net visas 100 procentų! Be to, tinkamai laikant liofilizuotus produktus, jų maistines ir skonio savybes galima išsaugoti labai ilgai – net iki 20 metų. Kaip tai vyksta? Liofilizacija – tai džiovinimas dideliu šalčiu. Iš pradžių produktai yra užšaldomi kameroje, kurioje sukuriamas vakuumas. Tuomet dideliame šaltyje, siekiančiame -80 °C, maistas yra džiovinamas. Šio proceso metu vanduo, esantis uogose ar kituose produktuose, iš kieto kūno pereina į garų stadiją, aplenkdamas skystą fazę. Liofilizuojant pašalinamas vanduo, kuris buvo užšalęs (ledo pavidalu).

Jūsų lytis:

Amžius:

Ar esate girdeja apie Liofilizacija?

Ar ragavote produktus liofilizuotus?

kokius produktus eate vragave?

  1. Braškes
  2. česnakus, pomidorus, avietes, braškes
  3. Kebabą su česnakiniu padažu

ar patiko produktai?

pirktumet liofilizuotus produktus?

kokius produktus noretumete matyti liofilizuotus?

  1. Nežinau ar yra, bet smagu būtų pabandyti mangus.
  2. Avietes, braškes
  3. Gruzdinti koldūnai ir kulverstukų sriuba
Susikurti savo anketąAtsakyti į šią anketą