Lietuvos moksleivių mitybos įpročiai
Sveiki, esu Augustė Vilniaus Antakalnio gimnazijos 9 klasės moksleivė, atliekanti biologijos metinį projektą „Kaip mūsų mitybos pasirinkimai veikia mūsų sveikatą?“. Šio projekto tikslas yra nustatyti veganiškos, vegetariškos ir žaliavalgiškos mitybos paplitimą tarp Lietuvos moksleivių ir studentų, taip pat įvertinti šių pasirinkimų įtaką jų sveikatai.
Ši apklausa yra anoniminė ir savanoriška. Gauti rezultatai bus pateikiami abstrakčiai, tik tiriamojo darbo metu.
Jūsų lytis:
Jūsų amžius:
Kuriai iš šių kategorijų save priskirtumėte?
Kita
- Visavalgė, bet stengiuosi valgyti mažiau mėsos
Jeigu pasirinkote kategoriją visavalgis, ar kadanors svarstėte atsisakyti mėsos produktų?
Jei pasirinkote kategoriją veganas, vegetaras ar žaliavalgis, nurodykite to priežastį:
Kita
- Tiesiog
Kiek laiko esate veganas, vegetaras ar žaliavalgis?
Kaip manote ar mėsos produktų atsisakymas turi teigiamų padarinių žmogaus sveikatai?
Kaip manote ar mokymo įstaigų valgyklose yra pakankamai produktų veganams, vegetarams ir žaliavalgiams?
Kaip manote ar Vilniuje veikiančios kavinės yra draugiškos veganams, vegetarams ir žaliavalgiams?
Jei į 8 klausimą atsakėte „ne“, nurodykite, jūsų nuomone trūkstamus produktus:
- Paprastos kavinės, kurios neisiligiuoja į veganišką, vegetarišką maistą, tiesiog neturi pasirinkimų.
- Trūksta šviežių daržovių ir vaisių( apelsinų ,citrinų, bananų), gėrimų iš šviežių vaisių, žuvies patiekalų .Labai norėtųsi sveikuoliškų traškučių iš daržovių ir kt.
- Manau, jog trūksta didesnio pasirinkimo raciono. Taip pat galimybės gauti subalansuotą ir visavertį patiekalą
- Trūksta produktų įvairovės. Įstaigose būna siūloma tik viena alternatyva ir ta alternatyva retai, kada tenkina visų veganų ar vegetarų ar žaliavalgių poreikius
- Tisiog per mazai pasirinkimo, nera specifinio produkto kurio truksta
- Teuksta veganišku patiekalu
- Labai mažas skaičius kavinių siūlo veganišką asortimentą. Daugiau patiekalų žaliavalgiams
- Trūksta pasirinkimų tiesiog. Buvau vegetarė kurį laiką, bet sudėtinga dėl socialinių sumetimų
- Daugiau įvairių salotų pasirinkimų, troškinių ir t.t.
- Reiktų daugiau patiekalų veganams ir vegetarams.