Lietuvių motyvacija gyventi Lietuvoje

Jei planuojate emigruoti, kas turėtų pasikeisti, kad norėtumėte pasilikti? Jei neplanuojate, kodėl?

  1. valdžia, ir jų požiūris i paprastus žmones
  2. Neplanuoju todėl, kad dėl svetimšalio statuso, nejaukumo, nežinomumo manęs nevilioja galimybės apsigyventi svetimoje šalyje ilgesniam laikotarpiui (Kad ir kokia bebūtų šalies ekonominė padėtis). Trumpalaikių kelionių pažinimo ir poilsio tikslams neatsisakyčiau.
  3. Reikia mazinti socialines problemas lietuvoje, keisti seimo sudeti nes su tingiais bei su durnais seimo nariais nieko nepasieksim per 20-30 metu garantuotai.
  4. Nes esu per daug prisirišusi prie gimtinės :)
  5. Planuoju isvykti tik laikinai, uzsidirbti, nes lietuvoje nera tokiu geru salygu, reiktu gerint darbo uzmokesti, darbo vietu skaiciu bei darbo kokybe
  6. *Turėtų pažengti ekoniminė padėtis (kilti minimalus atlyginimas, pensijos ir kt.) *Turėtų būti sutvarkyta švietimo sistema; sudarytos palankesnės sąlygos studijuoti, sunormalizuotos studijų kainos. *Pagaliau - žmonės turi būti gerbiami; *Korupcija *Savižudybių tendencija. Šalyje pernelyg daug dėmesio skiriame renginiams, akcijoms, kurios teikia kurkas mažiau naudos nei tikra psichologinė pagalba. Svetur daug daugiau galimybių surasti pagalbą, o mokestis tikrai antraeilis dalykas. (Vėlgi kalbant apie požiūrį)
  7. Jei Lietuva pavirstų Italija-mielai likčiau. Pagrinde klimatas
  8. Neplanuoju, nes myliu Lietuvą, kad ir kokia ji bebūtų, o svarbiausia, myliu taip, kad tikrai nebėgsiu nuo problemų, o geriau būsiu ta, kuri padės jas išspręsti, kad gyventi čia būtų gera ir tiems, kurie nori pabėgti.
  9. studijos uzsienyje labiau vertinamos Lietuvoje.
  10. ismokti anglu kalba Lietuvoje