Lietuvių motyvacija gyventi Lietuvoje

Jei planuojate emigruoti, kas turėtų pasikeisti, kad norėtumėte pasilikti? Jei neplanuojate, kodėl?

  1. valdžia, ir jų požiūris i paprastus žmones
  2. Neplanuoju todėl, kad dėl svetimšalio statuso, nejaukumo, nežinomumo manęs nevilioja galimybės apsigyventi svetimoje šalyje ilgesniam laikotarpiui (Kad ir kokia bebūtų šalies ekonominė padėtis). Trumpalaikių kelionių pažinimo ir poilsio tikslams neatsisakyčiau.
  3. Reikia mazinti socialines problemas lietuvoje, keisti seimo sudeti nes su tingiais bei su durnais seimo nariais nieko nepasieksim per 20-30 metu garantuotai.
  4. Nes esu per daug prisirišusi prie gimtinės :)
  5. Planuoju isvykti tik laikinai, uzsidirbti, nes lietuvoje nera tokiu geru salygu, reiktu gerint darbo uzmokesti, darbo vietu skaiciu bei darbo kokybe
  6. *Turėtų pažengti ekoniminė padėtis (kilti minimalus atlyginimas, pensijos ir kt.) *Turėtų būti sutvarkyta švietimo sistema; sudarytos palankesnės sąlygos studijuoti, sunormalizuotos studijų kainos. *Pagaliau - žmonės turi būti gerbiami; *Korupcija *Savižudybių tendencija. Šalyje pernelyg daug dėmesio skiriame renginiams, akcijoms, kurios teikia kurkas mažiau naudos nei tikra psichologinė pagalba. Svetur daug daugiau galimybių surasti pagalbą, o mokestis tikrai antraeilis dalykas. (Vėlgi kalbant apie požiūrį)
  7. Jei Lietuva pavirstų Italija-mielai likčiau. Pagrinde klimatas
  8. Neplanuoju, nes myliu Lietuvą, kad ir kokia ji bebūtų, o svarbiausia, myliu taip, kad tikrai nebėgsiu nuo problemų, o geriau būsiu ta, kuri padės jas išspręsti, kad gyventi čia būtų gera ir tiems, kurie nori pabėgti.
  9. studijos uzsienyje labiau vertinamos Lietuvoje.
  10. ismokti anglu kalba Lietuvoje
  11. daugiaus studijų programų ir valstybės paramos ne tik technologinių specialybių studentams, taip pat daugiau lengvatų ir stipendijų studentams, kad nereiktų vien bulvių ir makaronų valgyt.
  12. Jei emigruočiau, tai tik laikinai padirbėti. Pasikeisti turėtų.. Nukristi vienas kitas milijonas :)
  13. Planuoju išvažiuot Gap year savanoriaut ir vėliau studijuot UK (Lietuvoj nėra man reikalingos programos) o vėliau tikiuosi grįžti.
  14. Iš tikrųjų gyventi visur yra gerai, tik reikia mokėti adaptuotis ir rasti tai, kuo galėtum džiaugtis realiu laiku. Tuo pačiu ir Lietuvoje man yra gera ir malonu gyventi. Tačiau nenorėčiau visą gyvenimą sėdėti vienoje šalyje. Nežinau ar tai skaitosi emigravimu (nelabai mane domina visokie politiniai reikalai), tačiau būtų smagu pagyventi įvairiuose šalyse ir pažinti kitas kultūras. Galbūt jei kažkuri šalis labai užkabintų ir jausčiau, kad joje galiu labiausiai atskleisti save ir kultūra labiausiai atspindi mano vidinius įsitikinimus, tuomet manau nuspręsčiau apsistoti joje ilgesniam laikui (tačiau vistiek daug keliaučiau). Nesijaučiu pririštas prie Lietuvos vien dėl to, kad čia gimiau ir praleidau didžiausią savo gyvenimo dalį.
  15. ekonomika, politika
  16. Kadangi norėčiau prasitęsti mokslus ties viena specialybe akademijoje, o ją užsienyje moko. tai dėl to. :)
  17. Neplanuoju išvykti, nes Lietuvai reikia jaunų ir iniciatyvių žmonių, kurie didintų biudžeto įplaukas ir palaikytų socialinę sistemą. Be to man patinka gyventi Lietuvoje, nes čia daug gamtos ir gyvenimo tempas lėtesnis nei ekonomikos gigantėse valstybėse. Taip pat aš noriu, kad mano būsimi vaikai augtų Lietuvoje.
  18. Neplanuoju, nes manau, kad nėra dėl ko. Labai gaila būtų palikti mylimą šalį ir kalbėti svetima kalba. Man patinka mano šalis, čia jaučiuos laisvai, turiu tinkamas galimybes tobulėjimui, tik paprasčiausiai reikia noro. Dauguma tiesiog neįvertina mūsų padėties, nenori pasistengti labiau dėl savo svajonės ar kokių kitų tikslų.
  19. Zmoniu požiūris , aplinka
  20. pakleti atlyginimus is pat pradziu, sumazint kainas ir lieku visam gyvenimui
  21. Pasikeist ekonominė padėtis ir pagerėtu studijos
  22. nieko šioje šalyje nepasikeis, todėl net neverta galvoti, kas turėtų pasikeisti. Iš esmės - viskas. Jei Lietuva taptų tokia kaip Norvegija, Švedija ar JAV, bet tai neįmanoma. Lietuvos valdžia nemyli savo tautos, o tik pinigus.
  23. Esu dar neapsisprendęs apie emigracija.
  24. Klimatas turėtų pasikeist ir žmonės, nes patys tokią valldžią išsirenkam.
  25. požiūris
  26. Geresniu gatviu- keliu
  27. Reikia žmogiškų atlyginimų.
  28. pakiltų ekonominė padėtis, šalis turėtų tapti tolerantiškesnė, žmonės laimingesni, atvirų minčių, laimingi ir nuoširdūs;švietimo sistema bei visas visuomenės požiūris taptų mažiau konservatyvūs; vyrai dėmesingesni, tada tikrai labiau norėtųsi pasilikti :)
  29. Jaunimui turėtų būti lengviau surasti "atsakomybiškesni" darbą - o ne dalyti skrajutes
  30. Neplanuoju, esu jauna ir manau, kad nereikia nuleisti rankų, daugelis man sako, kad čia tik jaunas entuziazmas, ar nebrandus požiūris, žiūrėjimaspro rožinius akinius, bet aš manau, kad nesistengdami kiekvienas iš savęs, niekas nepasikeis, juk pati šalis nepasikeis, ir kas ją pakeis jei ne mes? Reikia kurti, veikti ir viskas yra įmanoma :)) nėra čia taip blogai kaip daugelis mano, reik džiaugtis mažomis akimirkomis, kad sukurtume dideles! :)
  31. Turėtų pasikeisti požiūris į žmogų, kad švietimo sistemoje būtų svarbus kiekvienas individas, o ne masė. Dėl to ir išvažiuoju studijuoti svetur.
  32. Pakilti atlyginimai arba sumažėti kainos.
  33. Švietimo sistema, studentų ir mokynių galimybės dirbti, gyventi ir kurti ateitį
  34. turetu zmones buti draugiskesni ir laimingesni
  35. Žadu emigruoti tik dėl studijų, nes manau, jog užsienyje studijų kokybė aukštesnė
  36. pasikeisti turi ekonomine padetis
  37. Neplanuoju emigruoti visam laikui, nes myliu Lietuvą, čia gimiau ir užaugau, čia mano tėvai, draugai ir prisiminimai, nemanau, kad kur nors kitur jausčiaus tokia sava.
  38. Abejoju ar šį sprendimą galėtų kas nors pakeisti, nes žmogui su dideliais siekiais, bei noru tobulėti savo pasirinktoj specialybėje, nėra tam suteiktų gerų sąlygų. Manau, kad švietimas Suomijoje, kuris beje pripažintas kaip vienas geriausių pasaulyje, yra tikrai geresnis bei šiuolaikiškesnis nei Lietuvoje. Kaip žinome, dabar yra daug žmonių kurie tiria kaip veikia žmogaus smegenys, ką padaryti, kad žmogus lengviau įsisavintų informaciją. O Lietuvoje dar likęs toks daugiau sovietiškas požiūris, jei mokytis tai kalti vadovėlį, jei sportuoti (kaip pamokoje kūno k.) tai tinklinis, kvadratas ir pan.
  39. radzi