LAK narių apklausa

4. Kokie, Jūsų manymu, turėtų būti Lietuvos aeroklubo strateginiai veiklos tikslai, prioritetai? (pažymėkite tris pagrindinius)

  1. LAK neturi būti mokymo organizacija, LAK turėtų adaptuotis prie situacijos pokyčių ir naujai perdėlioti pagrindinius tikslus. Mano nuomone svarbiausias tikslas atstovauti visas aviacijos sritis vienodai. Tai yra organizacija kuri vienija visas federacijas ir turi svarų vardą bendraujant su valdančiomis "organais"
  2. Politikos formuotojas. Mažosoios aviacijos interesų gynėjas.
  3. Iki sovietmečio turėto turto susigrąžinimas, lėktuvų ir pan.
  4. Aviacijos sporto plėtra ir išlaikymas. Neefektyvių funkcijų - vykdomų valstybiniam aparate - perėmimas. LAK, kaip pagrindinio mokymų koordinatoriaus aviacijos srityje, įtvirtinimas.
  5. Aviacijos reikalų atstovavimas
  6. LAK biudžetą sudaro tik valstybės lėšos. Ženkli jų dalis išleidžiama neracionaliam biurokratiniam aparatui išlaikyti, todėl šios išlaidos turi būti sumažintos, arba veiklosracionalumas padidintas (visiškai neasunku išlaidas sumažinus per pus racionalumą padidinti dvigubai). Su likusiomis lėšaomisLAK turi siekti trijų tikslų: 1. Garsinti Lietuvą Pasaulio čempionatuose, Europos čempionatuose ir kituose tarptautinuose renginiose. 2. Populiarinti ir vystyti aero sporto rūšis bei veiklą nacionaliniu lygiu.3. Atstovauti Lietuvą FAI veikloje.
  7. Įsivaizduoju kaip visas aviacijos sporto šakas vienijantį LAK, kuris netiesiogiai, bet padėtų ir prisidėtų prie kiekvienos šakos sportinio meistriškumo tobulinimo, užtiksrinant Lietuvos atstovavimą pasaulio čempionatuose.
  8. LAK'as nerengs sportininkų, tai federacijų paskirtis. Prieškaryje gal taip ir buvo. Bet dabar LAK'as yra virš federacijų ir sportininkų rengimo. Todėl sunkoka apibrėžti jo funkciją.