Pradžia
Viešos
Prisijungti
Registruotis
3
prieš beveik 15m.
delfinuke
Pranešti
Pranešta
Susitelkimas
Spausdinti
Kulinarinio paveldo puoselejimas turistiniuose marsrutuose po Lietuva
Rezultatai yra viešai prieinami
1. Jūsų lytis:
 ✪
Vyras
Moteris
2. Amžius:
 ✪
Iki 18 metų
18 – 25 metai
26 – 35 metai
35 – 50 metų
50 ir daugiau metų
3. Jūsų išsilavinimas:
 ✪
Vidurinis
Nebaigtas aukštasis
Aukštasis (bakalauras)
Aukštasis (magistras)
4. Socialinė padėtis:
 ✪
Moksleivis
Studentas
Dirbantis
Bedarbis
5. Vedybinis statusas:
 ✪
Nevedęs/ netekėjusi
Vedęs/ ištekėjusi
6. Kokius patiekalus, gėrimus, iš čia pateiktų, priskirtumėte Lietuvos kulinariniam paveldui?
 ✪
Duona
Blynai
Šakotis
Šampanas
Kastinys
Alus
Midus
Kotletai
Cepelinai
Grucė
Vėdarai
Kibinai
Medus
Skilandis
Varškės sūris
Aguonų pienas
Obuolių sūris
Bulvinės bandos
Spanguolių kisielius
Kugelis su kiaulių kojelėmis
7. Kaip manote, ar reikia puoselėti Lietuvos kulinarinį paveldą?
 ✪
Taip, tai būtina, nes kulinarinis paveldas – didžiulė vertybė. Jis atspindi mūsų kultūrą, papročius
Ne
Man tai nesvarbu
8. Ar esate kada vykęs/ -usi į kelionę, kurioje būtų puoselėjamas Lietuvos kulinarinis paveldas?
Taip, kartą
Ne, niekada
Nedalyvavau nei vienoje jų, bet norėčiau
Dažnai renkuosi tokius maršrutus, nes man įdomu pažinti šią kultūros dalį
Nieko nesu girdėjęs/-usi apie tokius maršrutus
Man tokios ekskursijos neįdomios
9. Kokiose ekskursijose, renginiuose ar edukacinėse programose, puoselėjančiose mūsų kulinarinį paveldą, esate dalyvavęs /-usi?
 ✪
Alaus kelias ( Biržai)
Velykiniai margučių raštai (Niūronys, Anykščių raj.)
Sūrio kelias (Rokiškis)
Prie balto Kūčių stalo (Niūronys, Anykščių raj.)
Šakočių kepimas (Ignalinos raj.)
Vėžių valgymo čempionatas (Zarasų raj.)
Duonelė kasdieninė (Niūronys, Anykščių raj.)
Dzūkų valgiai (Birštonas)
Palangos stinta (Palanga)
Vyno kelias (Anykščiai)
Blynų ant kopūstų lapų kepimas (Seredžiaus krašto muziejuje)
HAV (Humoras, alus, varnos) tradicija (Pakruojis)
Man tokios ekskursijos neįdomios
Nedalyvavau nei vienoje jų, bet norėčiau
Tradicinių kaimiškų valgių – duonos, barščių, keptų silkių ir kt. – ragavimas (Dargaičių km., Šiaulių raj.)
Lietuviškų tradicinių žolelių arbatų ragavimas (Šiauliai)
Šokolado kelias (Šiauliai)
Turistinė stovykla „Medaus slėnis“ (Jurbarko raj.)
Bitelė ratuota (Niūronys, Anykščių raj.)
10. Ar Jūsų šeimoje puoselėjamos senolių, protėvių maisto gamybos tradicijos?
 ✪
Taip, stengiamės jas puoselėti
Daug patiekalų gaminame taip, kaip mokė mūsų senoliai
Ne, manau, tai neturi prasmės
11. Iš kur sužinote apie turistinius maršrutus, puoselėjančius mūsų tautos kulinarinį paveldą?
 ✪
Iš draugų, kolegų
Iš giminių
Iš lankstinukų, bukletų, katalogų
Iš interneto
Nieko apie tokius maršrutus negirdėjau
12. Ar pakankamai, Jūsų nuomone, skiriama lėšų tokiems maršrutams pristatyti, reklamuoti?
 ✪
Kad ir kaip būtų gaila, tokiems maršrutams skiriama per mažai dėmesio ir lėšų
Manau, lėšų skiriama pakankamai
Manau, kad nereikia tam skirti lėšų, nes tai beprasmis pinigų švaistymas
13. Kaip manote, ar populiarūs maršrutai, puoselėjantys Lietuvos kulinarinį paveldą?
 ✪
Taip, populiarūs tarp moksleivių
Populiarūs tarp vyresnio amžiaus žmonių
Populiarūs tarp visų amžiaus grupių
Visiškai nepopuliarūs
14. Kam rekomenduotumėte rinktis maršrutus, puoselėjančius mūsų kulinarinį paveldą?
 ✪
Draugams, kolegoms
Vaikams
Šeimos nariams
Manau, tokie maršrutai verti bet kurio mūsų dėmesio, nes tai dalis istorijos
15. Ką, Jūsų nuomone, reikėtų daryti, kad šie maršrutai būtų dar populiaresni?
 ✪
Manau, reikėtų skirti daugiau dėmesio ir lėšų jiems finansuoti
Reikia daugiau jų pristatymo visuomenei ir reklamos
Nieko daryti nereikia, nes šie maršrutai yra patys populiariausi
Pateikti