Kiekybinis klausimynas teisėjų padėjėjams dėl Rekomenduojamų teismų procesinių sprendimų kokybės standartų (toliau – Standartai) taikymo

14. Ar Standartų laikymasis yra vertinamas atliekant Jūsų veiklos vertinimą?

  1. Nežinau, ar taikomas, bet jei būtų taikomas, galutinį standartų taikymą/netaikymą procesiniuose dokumentuose lemia teisėjo, su kuriuo dirbama pozicija, todėl teisėjo padėjėjas tik rengdamas projektą, kurį po to tikrina teisėjas, iš esmės negali lemti Standartų taikymą/netaikymą rengiamuose procesiniuose dokumentuose.
  2. Vertinant į tai atsižvelgiama tačiau mano kaip teisėjo padėjėjo nuomone nepagrįstai. Aš projektą rašau konkriaciam teisėjui kuris turi "savo rekomendacijas", todėl pateiktus projektą atitinkantį rekomendacijas gali sulaukti priekaištų. Be to atsiranda bereikalingas darbas tokį projektą taisytį, kad jis atitiktų "teisėjo rekomendacijas".
  3. Padejejas rengia projekta, o ne galutini varianta. Teisejai turi labai aiskias savo pozicijas del to, kaip turi atrodyti procesinis dokumentas ir jam standartai nera privalomi. Ir negali buti privalomi. Todel negalima vertinti padejejo pagal teisejo redaguota procesini sprendima.