Kauno lopšelio-darželio "Rasytė" bendruomenei

Jūsų komentarai

  1. Mano siūlymų reikalingas darbuotojų perkvalifikavimas, atranka ir apvalymas. Manau kad jaunų žmonių įnašas, būtų naudingas. Be abejo kvalifikuotų šioje srityje jaunų žmonių. Dažnai pastebima, kad darbuotojai vadovaujasi dar tarybiniais metodais auklėdami vaikus.
  2. Auklėtojos puikiai išmano savo darbą tiek su vaikais, tiek su tėvais. Kompetencija neabejotina. Trūksta pedagogų kaitos, jaunų žmonių su naujomis idėjomis. Jaunų žmonių skatinimo ir įtraukimo.
  3. Esu susidūrusi su situacija, kai vieną dieną darželyje vyksta tolerancijos diena ir auklėtoja vaikui aiškina kas tai yra, o kitą dieną siūlo kaip mergaitei surišti kasytę, nes jo plaukai kaip berniukui per ilgi. Manau čia tik tėvų ir vaiko reikalas, o auklėtojoms reiktų dar didesnės tolerancijos.
  4. dirba kompetetingi darbuotojai. Jų išsilavinimas ir kvalifikacija leidžia užtikrinti įstaigos uždavinių įgyvendinimą ir optimaliai tenkinti vaikų ugdymosi poreikius.
  5. Nuostabios auklėtojos Vijolė ir Irena (Peliukų grupė)
  6. Sudaromos kliūtys pedagogams siekti aukštesnės kategorijos
  7. Darbo su SUP vaikais patirties stoka
  8. Dauguma nesistengia tobulėti ir taiko pasenusius metodus, norėtųsi, kad ne tik vaikai, bet ir pedagogai tobulėtų, juk vaikai dabar ir prieš 20 metų ženkliai skiriais, todėl ir ugdymo metodai turėtų skirtis. Sudominti vaikus ir įtraukti yra sunku, kai kurioms auklėtojoms šioje vietoje trūksta kompetencijos, lankstumo ir kartais noro.
  9. "Seno kirpimo" pedagogai ir nenoras keistis, tobulėti prastina darželio įvaizdį. Nemažai pedagogų su žema kompetencija - senai įgytos bazinės žinios nėra tiek reikšmingos ir naudingos šiuolaikinėje visuomenėje.
  10. Visi pedagogai įgiję pedagoginį išsilavinimą ir turi atitinkamą kvalifikaciją. Dauguma sistemingai kelia kvalifikaciją.