karas keliuose

Jūsų nuomone, kaip sustabdyti eismo įvykių skaičių?

  1. skirti dydesni demesi girtiem
  2. sunku pasakyti
  3. Ugdyti vairuotoju mandaguma.
  4. grieztint istatymus
  5. Baudu ivedimas procentaliai, pagal pajamas ar automobilio verte.
  6. Didinti praktinio vairavimo pamuoku skaičių, vairavima apsvaigus bausti kuo greižčiau
  7. Yra daugybe budu uzkirsti kelia tokiam skaiciui zuvusiuju, taciau manau, kad mano nuomone cia nieko nepakeis, juk as tik paprasta LR pilietis ir manonuomone niekamnerupi iskyrus draugus ir artimuosius. Nors minciu ir ideju turiu nemazai, ka ir kaip reiketu pameginti daryti kad ispresti daugeli problemu. Taciau musu valdzios atstovams niekas nera idomu,tol kol tai nepaliecia ju ar ju mylimu asmenu.
  8. neleisti netvarkingu automobiliu y kelia, didziausias faktorius manau yra baime vairuoti, ir nesupratimas ka darai.. siulyciau nesesti uz vairo, jei to bijai, dar kvaili greicio apribojimai kur ju visiskai nereikia tikrai uzknisa... dar manau reiketu rengti daugew visokiu dragu legaliu aisku, kuriu reikalavimai nebutu kosminei kaip dbr...
  9. Atimti teises is prastu vairuotoju.
  10. twarkant kelius, pastatant daugiau greicio matawimo punktus, daryti daugiau reidu, ryte diena wakare.
  11. Skaičiaus nesustabdysi nebent sumažinsi. Sustabdyti galima didėjimą skaičiaus. Griežtinti bausmes, dažniau taikyti tokią priemonę kaip mašinos konfiskavimas bei areštas. Teises išduoti kiek įmanoma vėliau. Uždrausti lankyti vairav. kursus eksternu. Į vairavimo mokyklų kursą įtraukti moralinės atsakomybės kelyje bei pagarbos kolegoms paskaitas. Nevengti žiaurių vaizdinių priemonių žmonių sąmoningumui didinti, jei reikia apsilankyti su rimtais pažeidėjais morge ir pažiūrėti kaip atrodo sumaltos aukos po rimtų įvykių. Policininko prie kiekvienio kelių chuligano nepastatysi, todėl būtinas palaikymas iš visų vairuojančiųjų - būtinas vienas ar keli numeriai kuriais būtų galima net anonimiškai įskūsti kelių pažeidėją ar įtarimą keliantį asmenį. ir kt. priemonės. Dar būtina imtis priemonių norint užkirsti kelią jaunuoliams siekiantiems įsigyti ypatingai galingas mašinas (subaru, įv. coupe ir pan.) tarkim galėtų būti apribojimas pagal kubatūrą arba pagal kw skaičių (2,5 l tik po 4 metų stažo ar pan.; 200 Ag tik po 5 metų stažo ar pan.). Būtina spręsti pėščiųjų matomumo klausimą. Nes šį mėnesį susimetus nepalankiom aplinkybėm (tamsa, drėgmė, tamsiai apsirengęs ir neprognozuojamai iššokantis pėstysis) vos nenutrenkiau žmogaus. pėstieji privalo būti su atšvaitais, antraip turi būti mažinama vairuotojo atsakomybė nutrenkus netyčia žmogų. Nesinori sėstis į kalėjimą už nieką, žemą pėsčiųjų eismo dalyvių sąmoningumą.
  12. Giežtesnės bausmės. Nekorumpuoti policininkai.
  13. gieztinti bausmes, palengvinti nauju automobiliu isigijima
  14. Sutvarkant kelius ir taip suteikiant geras vaziavimo salygas. Taip pat mokant vairuotojus elementariausios pagarbos ir tolerancijos vieni kitiems.
  15. Pagrinde eismo ivykiai vyksta del prastos Lietuvos zmoniu vairavimo kulturos ir seno automobiliu parko.
  16. kiekvienam tuo susirupinti! tiek vairuotojams, tiek pestiesiems! visiems turi rupeti gyvybiu saugojimas. o is greitesniu priemoniu - bausmiu grieztinimas uz greicio virsijima,vairavima apsvaigus, dirzu nenaudojima ir tt
  17. mazinti girtu vairuotoju skaiciu prie vairo.
  18. Reikia kelyje buti kulturingiems ir niekur nelekti...
  19. didinti baudas uz pazeidimus,isgerusiems vairuotojamas atimti teises 10 metu terminui ir konfiskuoti transporto priemones.
  20. 1. Grieztai bausti vairuojancius su .08 promiles, o ne .04 2. Bausti keliu projektuotojus uz besaiki sviesoforu statyma, uz blogai suprojektuota eismo sistema, nesaugias sankryzas, eismo kamscius, blogai matomas pesciuju perejas ir tt.
  21. Automobilio konfiskavimas, jei vairuotojas neblaivus vairuoja.
  22. Pasikeisti galvas dabartiniams vairuotojams, o ateinančioms kartoms diegti pagarbos, supratimo savokas į galvas ir auklėti labai griežtomis baudomis, automobilio konfiskavimu ir pan.
  23. Iki ziaurasties grieztint bausmes...Pvz.uz zmogaus uzmusima esant neblaiviam- iki gyvos galvos...gaila kad mirties bausme panaikino...
  24. vairavimo kultūros ugdymas - ypatingai jaunų vairuotojų
  25. Pradeti nuo mandagumo pamoku policininkams. Maziau publikuoti smurta ir nelaimes, o dziaugtis graziais poelgiais.
  26. policijai bausti tuos, kurie drastiskai vairuoja nepaisydami JOKIU taisykliu
  27. gerinti kelių būklę, skiepyti vairavimo kultūrą.
  28. Vietoje piniginių baudų taikyti laisvės atėmimo bausmes.
  29. Grieztinti nuobaudas. Uz zmogaus nuzudyma nusizengus eismo taisyklems ir vairavus isgerus, bausti kaip uz nuzudyma del neatsargumo.
  30. Reformuojant švietimo sistemą. Vairuotojai turėtų suvokti savo atsakomybę, kai jie už vairo.
  31. Pesciuosiu priversti nesioti atsvaistus.
  32. Griežtesnės baudos, sąžiningi policininkai, nematomi greičio matuokliai, švietimas tiek mokykloje tiek vairavimo mokykloje ir t.t. ir pan.
  33. sugrieztintos baudos
  34. sutramdyti pusdurnius jauniklius, leidziant jiems vairuoti tik negalingas autotransporto priemones,vyresnio nei 65 m. amziaus vairuotojus tikrinti budruma, reakcija ir sveikata kas 3 metus,
  35. didinti baudas
  36. Uždrausti vairavimą išgėrus net ir menkiausią kiekį, žinau nemažai žmonių kurie gyrėsi, kad važinėja neblaivūs ir...nepripučia, nors sveikata būna labai bloga. Net ir mažai geriantiems kyla pagunda, o ką kalbėti apie didžiąją daugumą, kuri negali atsisakyti taurelės
  37. pvz. Civilinės atsakomybės draudimas pagal eismo įvykių skaičių, nevertinant kas kaltas.
  38. grieztinti vairuotoju paruosima
  39. Turi pasikeisti vairuotojų mastysena
  40. Vystyti automatinę kelių kontrolę, didinti baudas, vystyti socialinę reklamą dažnų įvykių vietose, griežtinti vairuotojų pažymėjimų išdavimo tvarką (nuo 21 metų), tvarkyti kelius ir šaligatvius, apšviesti kuo daugiau kelių, statyti geltonus pėsčiųjų perėjų ženklus, padoriai apšviesti pačias perėjas, kelkraščius.
  41. giežtesnė kontrolė, didesnės baudos, visapusė policijos kontrolė
  42. Bausti prasižengusius.
  43. pareigūnams pradėti domėtis eismu o ne savo kišene. Griežtinti vairuotojų atsakomybę už grubius ir sąmoningus pažeidimus.
  44. Baudų baime
  45. Baudos (didelės),bausmės,mokymas nuo mokyklos suolo.
  46. Daug apsvaigusių narkomanų važinėja, o ju niejkas neidentifikuoja. reikia daryti reidus su apmokytais šunimis. Taip pat nuolat su šunimis budeti ir tikrinti itartinus asmenis prie mokyklu ir pasilinksminimo istaigu.
  47. Sumazint korupcija, sugrieztint istatymus, automobiliu konfiskacija, laisves atemimo bausmes uz vairavima isgerus ir t.t.
  48. grieztinti baudas. leistina norma 0.0 promyles. Policiju nepaperkamumas.
  49. 1. Manau įrengti normalų apšvietimą perėjose tikrai nepakenktų. Galima pažiūrėti kitų šalių patirtį, tos pačios Lenkijos. Turi būti gerai apšviesta, gal net šviečiantys ženklai įrengti. 2. Griežčiau bausti neblaivius vairuotojus. 3. Mintis dėl vairuotojo pažymėjimo perlaikymo po pirmųjų dviejų metų - patiko.
  50. daugybė priemoniu
  51. IŠMOKYTI TAVE IDIOTĄ LIETUVIŠKAI TAISYKLINGAI RAŠYTI
  52. labai grieztinti teisiu isdavima ir baudas uz pazedimus
  53. dideles baudos trnsporto priemones komfiskavimas sukuria buvo pagautas neblaivus nesvarbu kad ir ne jio ir priedo koki puse metu laisves atemimas su dar po paleidimo puse metu viesuju darbu kad metus laiko butu jis suvarzytas vakare 18.00 i policija pasitikrinti blaivumo ir nuo 20.00 turi sedet namuose ir betkada kad ir 00.00 policija ji galetu atvykti patikrint blaivumo turi tuos puse metu buti blaivus
  54. Informavimas ir auklėjimas nuo pat mažens, vairuotojų savimonės ūgdymas nuo darželinio amžiaus, mokyklose spec. programa.
  55. griežtinti visą tvarką.
  56. kiekvienam susimastyti o ne rasyti visokius durnus komentarus, nors patys taip pat elgiasi..
  57. Rengti naujaja karta keliant kulturini lygi ir socialini suvokima
  58. tai nesustabdoma. tai mentalitetas vairuotoj7, va=iuoja visi kaip moka.
  59. didinti baudas, atimti vairavimo pažymėjimą
  60. 1.Vairuotojo pazymejima isduoti nuo 21 m. 2.padidinti baudas.
  61. Sugrieztinti baudas uz greicio virsijima
  62. Kelti baudas uz neblaiviu zmoniu ar narkotiku vartojimo prie vairo.
  63. Vairuotojo pažymėjimą išduoti nuo 25 metų. Vairuotojai turi būti pastebėsni
  64. tas pats
  65. siusti daugiau pareigunu komandu i kelius
  66. sugriežtinti KET
  67. grieztinti baudas
  68. konfiskuoti automobilius, kurie virsyja greiti arba vairuoja isgere, be teises ji kada nors vairuoti
  69. grieztesne kontrole
  70. daugiau patruliniu masinu,daugiau apsviesti tamsias gatves,greicio rezimai skirtingu paros laiku...
  71. mazinti nebliaviu vairuotoju skaiciu ir neturinciu teisiu skaiciu - konfiskuoti masinas, sodinti paru.
  72. didinti atsakomybę, baudas
  73. Keisti zmoniu pasauleziiura
  74. Sugriežtinti bausmes už neatsargų/pavojingą vairavimą. Dažniau rengti reidus. Už vairavimą išgėrus naudoti turto, kuriuo buvo padarytas pažeidimas, konfiskavimą, ir taikyti, ne administracinę, o baudžiamąją atsakomybę
  75. Sugrieztinti vairuotoju pazymejimu isdavima
  76. Ispresti kamsciu problemas Vilniaus mieste, sviesti visuomene, grieztinti vairavimo egzaminus, mokinti kulturos ir supratimo, kad masina yra ginklas.
  77. cia paciu vairuotoju atsakomybe
  78. taikyti grieztesnes nuobaudas
  79. Greicio matuokliai
  80. nzn
  81. grieztesnes nuobaudos
  82. sugrieztinti teisiu isdavimo tvarka, sugrieztinti bausmes pazeidejams.
  83. Vairuotojus bausti grieztesne bauda.
  84. sugrieztinti patruliu darba keliuose
  85. grieztesnes nuobaudos, visuomenes poziuris i netinkama elgesi kelyje turetu pasikeisti
  86. per radija dažniau snekėti apie nelaimes keliuose, daugiau išleisti ekipažų į kelius, už avariją atomti teises kelis mėnesius.
  87. nezinau
  88. reikėtų labiau bausti pažeidėjus ir policija turėtų rimčiau dirbti :)
  89. labiau drausminti vairuotuojus ir uz gera ir sazininga darba ivairiai skatinti pareigunus
  90. didinti baudas, griežtinti atsakomybę, bet visų pirma kelti piliečių sąmoningumą
  91. daugiau zenklu ribojanciu greiti ar istatymu
  92. Griežtinti bausmes už eismo įvykių pažeidimus.
  93. didinte ir gireztinti baudas. Atimti vairuotojo pazymejima pagavus vairuojanti isgerus
  94. vairuotojo pazymejimus isduoti nuo 20 metu. grieztinti nuobaudas uz keliu eismo taisykliu pazeidima.
  95. didinti baudas