Kaip pasikeite vartotoju elgsena uzdraudus rukyti viesuose maitinimo istaigose

12.1. Jei pasirinkote atsakyma "Taip", motyvuokite

  1. Pfff, pasyvus rukymas? Vezys?
  2. Kodėl nerūkantieji turi kentėti dėl kitų žmonių ydų?
  3. rukanciu ir nerukanciu zonos nebudavo pakankamai atskirtos
  4. Kodel turiu kvepuoti dumais ir vedinti rubus, grizusi is kavines, jei nerukau
  5. sveikas zmogus turi pirmumo teise reikalauti saugoti jo teises
  6. cigaretemis smirdi drabuziai, sunku kvepuoti, nemalonus jausmas valgant
  7. Nes nemanau, kad Jiems yra malonus rukalu kvapas, be to pasyvus r8kymas, kiek =inau yra toks apt pavojingas...
  8. Kodel turime kvepuoti kazkieno vartojamus nuo0dus?!
  9. juk visi lygus
  10. Savaime suprantam
  11. pavyzdziui nescioms moterims, atskiros sekcijos neefektingos buvo...
  12. Nerukantys zmones turejo nuolat kvepuoti tabako dumais, taip kenkdami savo sveikatai.
  13. kodėl turėtų nuodytis visi, jei rūko tik keli
  14. na, pvz. isejus pavalgyti i betkokia kavine, kad ir "nerukoma sale" dovanu namo parsinesdavau rukalu kvapa drabuziuose ir plaukuose. daznai sales neatskirtos budavo, o rukalu kvapas tvyrodavo visur. tai ar tai nepazeidimas: priversta kvepuoti rukalais???
  15. Rūkymas viešuose vietose iki tol buvo priimas kaip savaime suprantamas dalykas, bet iš tiesų nerūkantieji neturėjo iš ko rinktis ir buvo nuolat nuodijami tabako dūmais. Pažeidžiama žmogaus teisė į sveikatą bei sveiką aplinką.
  16. as nenoriu kvepuoti ir "kvepinti" rubu
  17. Nerukantys turi teise i sveika aplinka viesose vietose, ypac maitinimo istaigose, klubuose ir t.t. Kodel nerukantys turi kenteti nuo dumu ir smarves? Kodel rukantys negali rukyti arba lauke arba tose vietose kur renkasi tik megstantys patraukti duma? Teise i sveikata ir sveika aplinka tokiais atvejais turetu buti prioritetine, o ne taip, kad leisti rukantiesiems kur nori ir kada nori uzsitraukti duma.
  18. nes jos pazeidziamos - sveikatai kenkia - kenkia. as renkuosi nerukyti, plius smirda ir dusina. Ar as noriu, kad mano lasvalaikiu mane kas dusintu ir kad smirdintu - ne nenoriu... vat ir pazeidziamos teises.
  19. nes negalejai pasirinkti,ar kvepuoti dumais,ar ne,jei visi aplinkui ruko
  20. NES NERUKANTIEJI YRA PRIVILEGIJUOTI!!! Pries ivedant istatyma rukantys savo noru zalojo savo sveikata ir TYCIA zalojo aplinkiniu sveikata. Tuo tarpu po istatymo rukantiesiems bent jau yra atimta teise TYCIA zaloti kitu sveikata, nepaisant to, ar jie ir toliau zaloja savaja.
  21. kodel turiu buti prirukytose patalpose? zmogus kaip tokia butybe yra nerukantis. jei kas nori - tegu ruko tam skirtose vietose ir netrukdo kitiems zmonems. Pries istatymo isigaliojima nueit i daugeli vietu pabut nebuvo galima normaliai ir grizt neprasmirdus rukalais, visi klubai, daugelis kaviniu, barai..
  22. Kadangi rūkalų dūmai sklinda visoje patalpoje, tai nerūkantieji nenrėdami yra priversti pasyviai rūkyti, be to nei vienas nerūknatysis nenori rūkalais prasmirdusių rūbų grįžęs iš viešų vietų.
  23. Nes žmogus turi teisę į sveiką aplinką, pasyvusis rūkymas yra labai žalingas.
  24. nesažininga kad nerūkantys turi kvepuoti tabako dūmais
  25. Sveikatos gadinimas
  26. esu rukanti,bet zinau,kaip nemalonu nerukant uostyti dusinancius tabako dumus.o poto ir drabuziai prasmirsta,plaukai.fe.
  27. Rūkoriai rūkydami terše aplinką ir kenke savo bei aplinkinių sveikatai, tad tai mane piktina.
  28. Rukaliai nuodija nerukanciuosius
  29. Manau, iki priimant buvo vienodos salygos tiek rukanciam, tiek nerukanciam.
  30. nes zymiai maloniau sedet kavinukei kur yra normalus kvapas o ne cigareciu, kartais net akis grauzdavo.. tai as su siuo istatymu labai sutinku
  31. Anksciau kildavo zala sveikatai, net jei esi nerukantis.
  32. kiekvienas turi teise i sveika gyvensena o kai buvo galima rukyti viesose vietose ta teise buvo pazeidziama
  33. pazeidziama teise vienodai megautis laisvalaikiu.
  34. Nerūkantieji buvo priversti kvėpuoti tabako dūmais. Dar svarbiau man atrodo tai, kad kai visuomenes požiūris į rūkymą yra "tai normalu", vis daugiau vaikų bando, o paskui ir įpranta rūkyti. Taigi, rūkantieji "gimdo" rūkančiuosius.
  35. Priverstinis pasyvus rukymas Drabuziu smarve Diskomfortas sedint prirukytoje patalpoje
  36. Nes nerukau todel, kad nenoriu saves nuodyti, bet kai buvo galima rukyti visur, net to ir nenoredamas turejau kvepuoti rukalu dumais, jie ne tik kenkia sveikatai, bet ir smirdi, be to, po apsilankymo bare ar klube, tekdavo plauti drabuzius, nes jie prisigerdavo to kvapo.
  37. Prieš įstatymo pataisų priėmimą nerūkantys buvo papraščiausiai legaliai žalojami. Aš jau nekalbu apie įstaigų personalą, kurie negali net išeiti iš tos vietos.
  38. cigaretes labiau kenkia aplinkiniams nerukantiesiems,nei paciam rukanciajam
  39. Turėjau rinktis - sėdėti namuose ar nuodytis cigarečių dūmais. Kvaila, kad tave turi riboti kitų žmonių ydos.
  40. tiesiog akivaizdu
  41. Kvepuoti rukanciuju dumais - nemalonu, o juo labiau kenkia sveikatai. Taciau iki draudimo, nebuvo galimybes pabegti nuo dumu, likdavo pasirinkimas - is viso nesilankyti kavinese, arba kvepuoti rukanciuju dumais. Be to drabuziai visada prasmirsta dumais.
  42. rukymas kenke aplinkiniams, zmones negaledavo normaliai kavinej pasedet, nes prirukyta
  43. Kodėl aš nerūkydama turiu kvėpuoti dūmais? Juk tie dūmai tiek pat žalingi, kiek ir cigaretės!
  44. nes nerukantieji turejo kvepuoti zalingais dumais ir taip kenkti savo sveikatai, o to isvengti buvo sunku, nes kaviniu-baru savininkai ypac palankus buna rukaliams. vat.
  45. buvo priversti kvepuoti prirukytu oru
  46. Kodel nerukantys turi kvepuoti uzterstu oru??? O drabuziai po apsilankymo kavinei, klube ar bare nemaloniai kvepejo, plius svaigo galva nuo tvankaus ruko patalpuose
  47. Viskas paprasta, juk tai kad rukymas nera sveikas irodyta, tad kodel tureciau kviepuoti keno nors rukalais? O jei man benzina pvz patinka uostyti, juk butu keista prie visu tai daryti.
  48. o kam jiem kvepuot dumus?
  49. jie budavo priversti kvepuoti tabako dumais ir labai aiskiai reiksdavo savo nepasitenkinima. todel as nepatogiai jausdavausi klausydamas.
  50. Zmones turedavo kvepuoti rukalais, o tas taip pat zalinga sveikatai.
  51. nes mes tampam pasyvus rukoriai
  52. Iki tol, kol nebuvo atskiru patalpu rukantiems ir nerukantiems pastaruju teises tikrai buvo pazeistos, taciau ivedussia tvarka kavinese tikrai buvo nepazeidziamos ju teises.
  53. Jei nerukai - reiskia nenori kvepuoti cigareciu dumais. Pries TKI pataisa buvau priverstas, dabar - gaivus oras vel pasiekia mano plaucius!!! :)
  54. nu kazin ka cia motyvuot, teise i sveika gyvensena .ple
  55. ..
  56. Nerukantys zmones iki istatymo pataisos buvo priversti pasyviai rukyti, kas, kiek zinau, yra lygiai taip pat kenksminga
  57. Nerūkantieji visada galėjo boikotuoti kavines, kuriose rūkoma ir nevaikščioti ten. Šiuo metu rūkantieji tokio pasirinkimo neturi, nes nėra jokios galimybės atidaryti vietą tik rūkantiems, o prieš įstatymo įsigaliojimą visada buvo galimybė atidaryti kavinę/barą tik nerūkantiems.
  58. Viešose vietose, ypač uždarose, cigarečių dūmai sunkiai išsikvepia, todėl būni priverstas kvėpuoti prastu oru ir drabužiai prasmirsta.
  59. Juk negali iseiti nerukantys zmones, kai kiti ruko, nes taip reiktu iseiti visuomet. Budavo pazeidziamos nerukanciuju teises i svaria aplinka. Ypac gaila budavo nerukanciu padaveju ir barmenu, dauguma del to irgi iniko i rukyma.
  60. Buvo maziau vietu nerukantiems.
  61. Rukymas daug labiau kenkia aplinkiniams nei ptiems rukoriams.
  62. Nematau prasmes motyvuoti - juk ir taip akivaizdu: kodel turiu kvepuoti tuo, kuo nenoriu vien el to, kad kazkam reik prisidegti?
  63. Nes jie buvo priversti pasyviai rūkyti
  64. Visu pirma rukantieji kenkia asmenims kurie yra greta. Tiek ir darbuotojams (visa diena buti prirukitoje patalpoje) tiek ir klientams. Smirdantys rubai ir plaukai... ir t.t.
  65. NES NERUKANTYS TUREJO BUTI PRIRUKYTOSE PATALPOSE, TAI KENKIA JU SVEIKATAI
  66. Pagal LR Konstituciją kiekvienas žmogus turi teisę turėti tinkamas, saugias ir sveikas darbo sąlygas, bet manau jis turi turėti teisę į saugų ir sveiką laisvalaikį.
  67. Gal ne kiek teises pazeidziamos, kiek turejo but sunkiau tevam su mazais vaikais rast vieta, kur galetu pasedet kartu su vaikais, nekenkdami ju sveikatai ir vystymuisi
  68. todel, kad kiti nuodija tavo organizma, grizti visas smirdedamas ir pan....
  69. 10000000
  70. savaime aisku
  71. Nerūkantieji privalėjo kvėpuoti rūkančiųjų tabako dūmais, o pasyvus rūkymas, sakoma, dar pavojingesnis už paprastą rūkymą. Pavyzdžiui, porą kartų negalėjau sėdėi kavinėje, nes ten buvo per daug prirūkyta, o dūmai jautėsi net nerūkančiųjų zonoje, kurioje buvo gal tik pora staliukų.
  72. nerukydama ash renkuose teise i svaru ora, shalia rukantieji shia mano teise pazheidzia;
  73. nes budavai priverstas pasyviai rukyti
  74. Nerukantis zmogus buvo priverstas rukyti "pasyviai"
  75. Rukanciuju keliami dumai kenkia sveikatai. Nemalonus kvapas.
  76. todel kad buvau priversta kvepuoti dumais, smirdedavo rukalais plaukai bei drabuziai
  77. Rukymas yra zalingas iprotis, todel nerukantieji neprivalo kvepuoti prirukytu oru. Rukantieji kenkia nerukanciu sveikatai, jokio kito motyvo kaip pasyvus rukymas nereikia. Rukantieji neturi teises keknti nerukanciuju sveikatai.
  78. nors esu rukanti, taciau manau, kad tiems, kurie neruko ir ateina i viesas maitinimo istaigas, tabako nera priimtini, todel kam pazeisti kitu laisve :) as uz sia nuostata.