Kaip Lietuvos buklę vertina žmonės sektoriais ir balais v1.0?

Gal iš esmės kitaip formuluoti pačią apklausą?

  1. prie kiekvieno punko padaryti laukelį komentarui -- būtų galima rinkti įžvalgėles, KODĖL taip arba kitaip žmonės mąsto.
  2. Mano manymu apklausa pateikta labai teisingai .
  3. nesvarbu iskurios puses ziuri i suda - atsakymas tas pats
  4. Nesuprantamas klausimų formulavimas. Tai net ne klausimai, labai abstrakčiai pateikti gyvenimo ir veiklos sričių pavadinimai. O kas po tuo turima omeny? Ką gali pasakyti eilinis žmogus, pavyzdžiui, apie žvalgybos darbą? Dar absurdiškiau skamba siūlymas įvertinti Lietuvos teritorijos dydį. Jis tiesiog yra toks ir kokie čia gali būti vertinimai. O gal mes ruošiamės atsikariauti žemes prie Juodosios jūros? Keistai atrodo siūlymas įvertinti lietuvių laimės laipsnį. Kuris čia iš mūsų yra toks kompetetingas, kad galėtų apibendrintai šnekėti už visą tautą? Pirmoji taisyklė ruošiant anketą - klausimus pateikti taip, kad respondentai juos suprastų aiškiai ir vienareikšmiškai (kad ir autoriaus močiūtė suprastų). Nuo to siūlau ir pradėti. Aišku, jeigu iš tiesų norima ką nors realiai sužinoti iš apklausos. Dabar tapo madinga manipuliuoti apklausų duomenimis, bet kad jos iš tiesų atspindėtų realią padėtį, turi būti labai kokybiškai parengtos. To ir linkiu autoriams.
  5. Siulyciau prie kai kuriu punktu prideti paaiskinancius prierasus, pvz.: punktas "Lietuviu noras gyventi" turetu buti paaiskintas placiau, pridedant kur, kaip gyventi. Arba kitaip formuluoti pati teigini reiktu. Taip pat atsakymu variantai nera visai tikslus. Tarkime tikrai bus zmoniu, kurie nesidomi visomis sritimis, todel atsakymas "neturiu nuomones" nera visai tikslus. Siulyciau prideti dar viena pasirinkimo varianta - "neturiu pakankamai ziniu siuo kl" arba "nesidomiu".
  6. Ne.Apklausos "stuburas" manau geras. Nors "skaudžiausius" LT momentus galima būtų ir detalizuoti /balais/ smulkiau, pvzd., ne penki, o devyni atsakymų varijantai.
  7. klausimus formuluociau kitaip.ne lietuviskos klausimu konstrukcijos.ryskiai kur nors ,nuo uzsienietisku nukopinai. speju anglu...
  8. Truksta vidutinio ivertinimo, negali viskas buti tik gerai arba blogai! Beviltiskai cia netinka, pazodziui tai reikstu, kad nera jokiu sansu issikapstyti, o jie visada yra, todel ne beviltiskai, o labai blogai.
  9. Blogai, kad vertinime yra tik diametraliai prieštaringas vertinimas. Turėjo būti ir vidutiniškas vertinimas, nes ne viskas jau taip blogai. Bet vdertinti vgerai - tai jau tik politikieriams tinkai
  10. Atsisakyti klausimų apie nuotaikas.