Interneto įtaka muzikos industrijai - muzikos vartojimo įpročiai

17. Kaip, jūsų nuomone, internetas kenkia/pakenkė muzikos industrijai?

  1. Atlikejai negauna tiek pinigu uz savo albumus
  2. Piratavimas. Taip pat kai kurie visada klausosi muzikos tik YouTube, Spotify ir pan
  3. Padarė vartojimo kultūrą.
  4. Daugiau padeda nei kenkia, atlikėjams daroma reklama, daugiau žmonių susirenka į koncertus.
  5. neikaip nekenkia, priešingai - tik žlugdo tuos autorių teisių saugotojus, kurie yra tik saugotojai, bet ne kūrėjai. kas yra LABAI gerai.
  6. Muzikos įrašai pabrango, mažoms leidybos kompanijoms sunku išsilaikyti rinkoje.
  7. ne visos grupės lieka pastebėtos
  8. Galbūt sumažėjo bendras perkamumas cd, bet laikai keičiasi, todėl ir muzikos industrija turėtų žengti kartu į naujus laikus. Galbūt netgi keisti autorinių atlyginimų mokėjimų sistemą.
  9. Autorių kūriniai nėra apsaugoti, jais dalinamasi visur kur tik įmanoma.
  10. jei pardavinėtų plokšteles tik mokamai, gautų daugiau lėšų. tačiau turėtų mažiau klausytojų, kadangi ne kiekvienas įstengia nusipirkti.
  11. Diskų leidyba tapo nepelninga
  12. Žmonės pradėjo siųstis muzika nelegaliai.
  13. Niekuo
  14. nepakenke
  15. nepakenke
  16. Norėdami išgirsti naujas atlikėjo dainas žmonės rečiau perka albumus - pirma susižino, ar verta pirkti, pasiklausę internete.
  17. Nemanau, kad tai labai kenkia, tik gal pareikalauja daugiau pastangų ir įdirbio iš pačio atlikėjo/grupės, kurie kartais nelinkę stengtis save pateikti įdomiai, originaliai, užvedančiai per koncertus ar įvairai veikla, tam, kad klausytojas įvertinęs jo profesionalumą nuspręstų ne tik paklausyti parsisiųstos dainos, bet ir matytų prasmę įsigyti jo darbą CD ar DVD ar kitoje laikmenoje, kurios išliekamoji vertė kur kas didesnė.
  18. yra pažeidinėjamos autorių teisės
  19. Daroma didelė moralinė ir materialinė žala atlikėjui dėl jo intelektinės nuosavybės vagimo ir platinimo - piratavimo. Juk labiausiai nukenčia patys atlikėjai.
  20. Suteikiama galimybė parsisiųsti muziką internetu tad mažėja poreikis pirkti kompaktinius diskus ar kitokią laikmeną.
  21. nekenkia, aktyvina ir skatina
  22. Nekokybiška muzika, taps ne tokia populiari mat klausytojas,nemokamai gaunantis dainas klauso daug muzikos ir atsirenka kokybišką.
  23. Mažiau muzikos perkama, daugiau siunčiamasi nelegaliai.
  24. Tą ypač galiu pastebėti Lietuvoje, kada žmonės piratauja ir nemoka už muziką. Pavyzdžiui, Vokietijoje tai nėra priimtima. Žmonės perka muziką internete ir nemano, jog švaisto pinigus. Negalima kaltinti lietuvių mentalitetą dėl tokių poelgių, tačiau tai rodo, kad mūsų demokratinė kultūra dar nessiformavo.
  25. skriaudžiam mes taip atlikėjus... jie tai negauna pinigų už parsisiųstą nelegalią dainą pinigų :) bet dėl to aš nejauč sąžinės graužimo :) nes jeigu norėsiu, tai nusipirksiu ir cd :)
  26. nekenkia.
  27. Labiausiai, žinoma, pakenkė gaunamoms pajamoms už parduotus muzikos įrašus. Kadangi nemažai žmonių siunčiasi nemokamai muziką, labai nukenčia muzikos įrašų parduotuvės, atlikėjai.
  28. Mazina pelna
  29. "Apkarpė" pardavimus. Kenkia fizinėms muzikos laikmenoms - kliudo ugdyti melomanus, kuriems svarbu kolekcionuoti, dežutės, lankstinukai ir t.t.
  30. Teko išradinėti naujus būdus organizuot pardavimą
  31. Zinoma, autorines ir gretutines teises "kencia", ko gero ir muzikos industrija atstovaujancios imones kencia finansiskai, nors tuo dar reiktu pasidometi, ar taip is tiesu yra. Nes vis tiek yra zmoniu, kurie perka albumus, atgyja ir ploksteliu era.
  32. Atimama dalis uždarbio iš kūrėjų, atlikėjų
  33. -
  34. Ne.
  35. SUmažina pajamas.
  36. mazina atlikeju pajamas is irasu
  37. Atlikėjai nukenčia finansiškai kai albumai siunčiamiesi nelegaliai.
  38. Dėl nelegalaus įrašų siuntimosi mažėja pelnas.
  39. Esant galimybei internete siustis muzika, kencia atlikejai ir leidejai, nes gerokai sumazeja norinciu pirkti irasus. Juos perka tik labai prisieke gerbejai. O kam pirkti, jei galima gauti nemokamai?
  40. Smugdo prekybą. Ypač ekonomiškai silpnose šalyse.
  41. Nelegali įrašų prekyba, nesumokami mokesčiai autoriams ir atlikėjams
  42. -
  43. Atsirado daug piratiniu kuriniu versiju.
  44. mazesnis cd/dvd disku pardavimas. Bet siaip is dalies gal ir gerai, nes netinkami ar prastesni atlikejai atsifiltruoja ir ju nebematai parduotuviu lentynose. Taip pat atlikejai yra skatinami mastyti, kuo ju muzika turi buti idomi ar albumas idomus, kad uz ji moketu zmones pinigus.
  45. Kiekvienam atlikėjui turi būti atlyginta už jo darbą, ypač jeigu tas darbas tikrai geras, tai mokėti pinigus už muziką turėtų būti malonumas, o ne kažkas, ko reiktų vengti. Man visada malonu leisti pinigus iki sielos gelmių mielai muzikai, taip aš reiškiu pagarbą atlikėjui ir tam, ką jis man suteikė. Internetas savo ruožtu nuvertina muziką kaip meną, nesuteikdamas tinkamo atlygio tiems, kurie jo nusipelno.
  46. Dėl autorinių teisių pažeidimų - prarandami milijonai (materiali žala). Nukenčia ir atlikėjų nematerialios teisės, nes jų kūriniai iškraipomi, perdirbami ir naudojami be atlikėjų žinios.
  47. Atsisiunčiant internetu muziką, suma-ėja įrašų pardavimai.
  48. Be abejo, smuko įrašų pardavimai.
  49. neperka irasu - maziau uzdirba
  50. Kerta per kišenę
  51. finansine prasme, kadangi sumažėjo žmonių, perkančių įrašus
  52. Labiau kenkia ne patiems muzikantams, o įrašų kompanijoms ir muzikos parduotuvėms (juk, pripažinkim, būtent pastarieji du iš albumų uždirba daugiausiai), nes žmonės labiau įprato muziką gauti nemokamai. Dar kitas dalykas, tai kad dėl interneto žmonės pasidarė nekantresni, jų attention span sumažėjo, dažnas nebenori gilintis į konkrečią dainą ar albumą, nes yra susirūpinęs kiekybe:) t.y., mes paauglystėj muzikos klausėm albumais ir dainom, dabar klausom diskografijom.:)
  53. Tik iš pelno pusės, nes netenkama pinigų dėl piratavimo
  54. smuko įrašų pardavimai
  55. Atlikėjai, prodiuseriai, leidėjai ir t.t. netenka nemažos dalies pelno
  56. Nebent materialiai, bet ir tai abejoju, kad tai turėjo labai didelę įtaką
  57. Atlikejai ir visi kiti, besisukantys sioje industrijoje, nukencia finansiskai, nes leisti naujus albumus tuoj nebeliks prasmes, nes vis tiek dauguma is ju dar ta pacia isleidimo diena ar anksciau atsiduria internete ir yra prarandama begales pinigu.
  58. Sumažėjusi piniginė apyvarta autoriams, nes pagrinde visa muzika yra nemokamai parsisiunčiama iš interneto už kurią nereikia mokėti ir todėl autoriai negauna jokio atlygio už savo produktus.
  59. Už nelegalius įrašus niekas nemoka
  60. Niekaip. Internetas yra technologija, kuri tebesivysto ir prie, kurios turi taikytis atlikėjai bei to labai nenorintys leidybininkai. Pastangos riboti internetą, bet kokia prasme yra bevaisės ir skirtos tik gąsdinimui.
  61. nelegalus siuntimasis atima daug pajamų iš muzikantų, žmonės nebe suinteresuoti pirkti įrašų, greito muzikos vartojimo kultas.
  62. Piratinė produkcija kerta per atlikėjų kišenę
  63. nukentejo albumu pardavimai, bet padetis ne tragiska
  64. manau, kad nepakenkė - žmonės, kurie pirko perka, o kiti turi galimybė naudotis muzika..
  65. nelegali veikla irasais,
  66. Be abejo, sumažėjo atlyginimai
  67. am.. Visi gauna mažiau pinigų, bet daugiau populiarumo? Šiaip tai nebankrutuoja jie ir toli gražu atrodo, kad muzikos industrija puikiai laikosi, tai gal nėr tokia bloga ta interneto įtaka. Manau.
  68. materialinė žala autoriams, atlikėjams, autorinių teisių pažeidimas ir pan.
  69. Nekenkia. Gal siektiek reikejo pasukti galva, kaip pralobti interneto deka :))
  70. piratavimas
  71. Muzikos industrija nebegali gyventi is lesu, kurias gauna uz leidyba. Is ko jie gyvena -nenumanau :p
  72. mažina pardavimus
  73. Apvagiam čiut :)
  74. Mano nuomone nepakenkė, bet tie kas iš to uždirbo milijonus ir dabar nebeuždirba milijonų taip tikriausiai negalvoja.
  75. skatina piratavimą
  76. nuplaukia daug pinigų
  77. finansiškai
  78. Muzikos verslui pankenkė... :))
  79. Kenkia muzikos įrašų kompanijų apyvartoms, nes pasidarė patogu tiek piratauti, tiek siųstis mp3 formatu; Piratavimas - iškilo didelė problema, kuri pažeidžia autorių teises; Išlepino muzikos vartotojus
  80. skatina piratavimą
  81. nemanau, kad pakenkė, galbūt tik pakeitė, nes reikėtų auksiniais įrašai skelbti ne tuos, kurių daugiausia nupirkta, o tuos, kurie dažniausiai buvo parsisiunčiami nemokamai ir pan. Pagrindinis pelnas tapo ne įrašai, o koncertai ir kita aktyvi muzikantų veikla....
  82. Galbūt finansiniu požiūriu. Atlikėjai nebeuždirba tiek daug iš įrašų pardavimų. Tačiau jų populiarumas auga ir jie surenka milžiniškas koncertų sales, todėl, manau, ši žala viską susumavus yra labai maža.
  83. sumažėjo atlikėjams pelnas
  84. Kenkia: nes negali "prastumti" prasto atlikėjo, kaip būdavo, kai nebūdavo dėl interneto vartų tokio pasirinkimo tarp kokybiškos muzikos.
  85. na, atseit tie piratiniai irasai, uz kuriuos nesumokam atlikejams...
  86. Finansiškai. Mano nuomone, jeigu nebūtų galimybės siųstis muzikos memokamai, daugelis klausytojų albumus pirktų.
  87. Muzikos industrijai užsiimančiai fizine leidyba - trukdo. Nekomercinės muzikos daliai industrijoje Internetas pagelbėjo.
  88. Atlikėjai neuždirba to, ką turėtų uždirbti iš savo įrašų.
  89. Muzikos indutrija netenka daug pajamų.
  90. Kaip ir minėjau jis daro nemokama reklama, bet žinoma ir pakenkė, nes daugėja žmonų mokančiu elgtis internetu, prieiga pasiekti piratinę muziką darosi paprastesnė ir tiesiog mažėja legali prekyba. Manau, kad ir mažėja, bet žmonės perka muzika legaliai. Jei turėčiau tiek pinigų, kad patenkint savo muzikinius norus, tai irgi pirkčiau, nes norisi turėti savo mėgstamų atlikėjų įrašus diske ar panašiai. Manau taip galvoja daugelis.
  91. nera perkami uzrasai
  92. Padarė muziką nemokamą
  93. Atlikėjai negauna pinigų už savo kūrinius tiek, kiek gautų jeigu visi tik pirktų
  94. Jau žinomiems atlikėjams kenkia pinigine prasme, nes žmonės perka mažiau originalių įrašų.
  95. nebent tik finansiskai
  96. -
  97. Nemanau, kad dėl piratavimo jie labai nukentėjo
  98. didelis piratinių įrašų kiekis, kuris smukdo muzikos industrijos apyvartą
  99. Ko gero, nukenčia atlikėjai, nes mažėja jų pajamos :) Be to, kartais nukenčia įrašų kokybė, todėl, klausant prasto įrašo, netenkama pusės malonumo :)
  100. Kadangi susidaro galimybė nemokėti už įrašus, daugelis atlikėjų, muzikantų, grupių negauna dalies savo honoraro. O be lėšų pajudėti į priekį neįmanoma.