INTERAKTYVIŲ GRINDŲ EFEKTYVUS PANAUDOJIMAS IKIMOKYKLINIO UGDYMO ĮSTAIGOJE (turintiems šią priemonę)

5. Kokių žinių, mokėjimų ir įgūdžių, Jūsų nuomone, svarbu įgyti, norint efektyviai panaudoti interaktyvaus ugdymo priemones ikimokykliniame ugdyme?

  1. Elementarių kompiuterinių žinių, kurias reikia nuolat tobulinti.
  2. Pirmiausia reikia turėti supratimą, kas yra interaktyvios ugdymo priemonės, kokios jos, kaip ir kokiu tikslu jas naudoti. Taip pat reikia gebėti suprasti ir naudotis kompiuterio, jo programine įranga. Turėti suvokimą ir gebėjimų naudotis multimedija, išmaniosiomis technologijomis. Reikia lankytis mokymuose, kad įgyti reikalingų IKT kompetencijų. Reikia išmanyti, kada ir kokias priemones galima naudoti, t. y. vaikų amžius, gebėjimai ir pan.
  3. Gebėti naudotis kompiuteriu ir jo programine įranga, išmanyti programų techninius ir veikimo principus. Gebėti dirbti su kompiuterinėmis programomis, Gebėti valdyti informacijos srautus, dirbti internete. Nuolat atnaujinti žinias, mokėjimus ir įgūdžius. Bendradarbiavimas su kolegomis iš įvairių švietimo įstaigų šiais klausimais.
  4. Gerai išmanyti IKT, jų valdymą, kūrybiškumo, gebėti dirbti su kompiuterinėmis programomis, nebijoti.
  5. gebėti naudotis IKT, suprasti jų veikimo principus, gebėti manipuliuoti įvairiomis kompiuterinėmis programomis, taip pat suvokti jų paleidimą ir veikimą. Dar labai svarbu būti drąsiu, kūrybingu, aktyviu, kad galėtum tobulinti savo veiklas, ugdymo procesą daryti įdomesnį ir šiuolaikiškenį.
  6. Gerai išmanyti IKT, jų valdymą, kūrybiškumo, gebėti dirbti su kompiuterinėmis programomis, nebijoti išeiti iš konforto zonos.
  7. IKT kompetencijos, techninės programinės įrangos naudojimo kompetencija, t. y. gebėjimas pasirinkti reikiamą programinę įrangą, tinkamai ir efektyviai ja naudotis, gebėti įvertinti jos naudą siekiant tikslo. Gebėti dirbti kompiuteriu, valdyti jo programas, mokėti naudotis specifinėmis interaktyviomis priemonėmis, tokiomis kaip išmanios grindys, lentos, multimedija ir pan.. Žinoma, mokėti naudotis internetu.
  8. Svarbu turėti gerą kompiuterinį raštingumą. Taip pat būti apmokytam veikti su konkrečiomis technologijomis. Žinoma, labai svarbu apskritai su jomis kurti veiklas, nes jeigu tu dalyvauji mokymuose, o nepritaikai žinių praktikoje, naudos nebus.