INTERAKTYVIŲ GRINDŲ EFEKTYVUS PANAUDOJIMAS IKIMOKYKLINIO UGDYMO ĮSTAIGOJE (turintiems šią priemonę)

1. Kokių rūšių žaidimus dažniausiai žaidžia Jūsų ugdytiniai?

  1. Didaktiniai. Judrieji, imitaciniai, kompiuteriniai, kūrybiniai, vaidmeniai žaidimai.
  2. Mokomuosius, vaidybinius, vaidmeninius (dažniausi), siužetinius, sportinius, judriuosius, stalo, loginius, kompiuterinius, statybinius, imitacinius, tyrinėjimo (bandymai), kūrybinius (piešimas, konstrukcijos) ir kt. Jie yra labai įvairūs. Taip pat vaikai žaidžia grupėse ir pavieniui.
  3. Dažniausiai žaidžia kūrybinius, vaidmeninius, didaktinius, judriuosius, sportinius, stalo, funkcinius, statybinius, situacinius bei kompiuterinius žaidimus.
  4. Vaidmeniniai, didaktiniai, žaidimai su taisyklėmis, kūrybiniai, sportiniai, grupiniai, kompiuteriniai, kitokia žaidybinė veikla. Stengiuosi kiekvieną dieną pasiūlyti ramų ir judria veiklą. Aktyvius sportinius žaidimus organizuoju 2, 3 kartus per savaitę..
  5. Vaikai paprastai žaidžia su daiktais, žodžiais, mintimis. Dažniausiai žaidžia kūrybinius vaidmeninius, mokomuosius, judriuosius, stalo, funkcinius, statybinius žaidimus. Žaidžia grupinius, individualius žaidimus.
  6. Žaidimai su daiktais ( dėliojamieji, konstruojamieji, statybiniai), judrieji (sportiniai), siužetiniai, (kūrybiniai-vaidmeniniai), didaktiniai (mokomieji), kompiuteriniai (su IKT ir įvairiomis programomis, įvairiose platformose), imitaciniai, mokomieji, nuotykiniai, vaidmeniniai, • stalo.
  7. Vaidmeninius, sportinius, kompiuterinius žaidimus, taip pat kitą įvairią mokomąją-žaidybinę veiklą (dėlioja dėliones, konstruoja ir pan.). Vaikams žaisti patinka su planšetiniais kompiuteriais, išmaniosiomis grindimis. Dažniausiai vaikai žaidžia spontaniškai, tačiau, kartais tų žaidimų metu pasiūloma, kokia nors idėja, mintis. Žaidžia dar žaidimus su taisyklėmis, t. y. judriuosius, mokomuosius.
  8. Dažniausiai žaidžia vaidmeninius, tokius, kaip "parduotuvė", "namai", "ligoninė", "darželis" ir pan., ir didaktinius žaidimus, tokius, kaip žaidimai aplinkai, gamtai pažinti, žaidimai matematikai, asmens higienai mokyti. Tačiau neretai žaidžia judriuosius-sportinius, kurie žaidžiami salėje arba lauke aikštelėje. Skatiname vaikus žaisti socialinius žaidimus, kurie ugdo bendrystės jausmą, pagarbą sau ir kitam, padeda išgirsti save, lengviau bendrauti kolektyve. Taip pat vaikams labai patinka veiklos su informacinėmis technologijomis. Turime išmaniųjų televizorių kiekvienoje grupėje, multimedijų, salėje yra išmanioji lenta bei išmaniosios grindys. Retkarčiais vaikai veikia tiesiog internete, t. y. žaidžia įvairius skaitmeninius žaidimus: mokosi skaičiuoti, skaityti, net rašyti ir piešti, taip pat įv. pažintinius..