Integruota baudžiamojo proceso informacinė sistema.

Ar naudojant IBPS dokumentų apdorojimas yra lengvesnis? Jei taip, tai kodėl?

  1. Taip. Pačioje Integruotoje baudžiamojo proceso sistemoje yra rengiami dokumentai ir pasirašomi. Po pasirašymo juos nedelsiant galima perduoti kitoms ikiteisminio tyrimo institucijoms, prokuratūrai, teismams. Pats procesinių dokumentų rengimas ir derinimas tapo greitesnis ir paprastesnis. Duomenys sistemoje generuojami itin greitai.
  2. Ruošiant procesinius dokumentus daugelis grafų jau būūna užpildyta. Kontroliuojant ikiteisminius tyrimus nuolat galima matyti tyrio intensyvumą, susipažinti su parengtais dokumentais, apklausų protokolais, nedelsiant sukurti užduotis tyrėjui.
  3. Taip. Lengvesnė dokumentų paieška,taip pat paieška pačiame dokumente, dokumento mobilumas (tyrėjas-prokuroras-teismas).
  4. Taip. Lengvesnis dėl to, kad galima sutaupyti laiko, kaip kurias užduotis atlikti greičiau. Duomenys iš vienos institucijos į kitą perduodami greičiau, nesugaištama laiko juos siųsti fiziškai. IBPS saugikliai primena terminus, kas palengvina darbo planavimą. Nesudėtinga susirasti kaip kuriuos reikiamus duomenis. Dokumento forma primena kokius duomenis būtina suvesti, todėl padeda išvengtų klaidų.
  5. Lengvesnis, nes viską galima padaryti kompiuteriu, daug dalyku (duomenų) sukrenta automatiskai, tik perteklinis darbas yra sukelti dokumentus kuriuos pasirašo asmuo
  6. Taip. Greitesnis procesas.
  7. taip, nes dauguma dokumentų yra pusiau užpildyta
  8. Taip. Greičiau formuojami blankai su visa reikiama informacija, lieka įvesti tik kai kuriuos duomenis, lengviau surasti reikiamą dokumentą, padaryti jo kopiją, net jei medžiaga yra archyve. Gavus teises, galima peržiūrėti kitų tyrėjų žinioje esančias medžiagas.
  9. Taip, lengvesnė peržiūra ir bylų kontrolė.
  10. man tikrai lengvesnis, patogus. daug ko nereikia pačiam pildyti.