Informacijos sklaida Lietuvos skautijoje

Kaip jūsų nuomone būtų galima patobulinti informacijos sklaidą organizacijoje?

  1. scout.lt padaryti dokumentų paiešką, naujienos ten irgi senokos:)
  2. Gauti pranesimus i e-mail
  3. Infobiuleteniai e-pastu.
  4. Skautiškas radijas! :) Pagalvočiau apie technines glimybes jį realizuoti. Gal net pirštą pridėčiau prie to :) Elektroniniai leidiniai, pasiekiantys visus norinčius. Popierinis infobiuletenis, manau, neefektyvus.
  5. Info sklaida is virsaus (tarybos, pirmijos) i apacia (LS krastai), mano nuomone yra pakankamai gera (skautatinklis, infobiuletiniai), norint pagerint atvirkstine info sklaida is apacios i virsu, bei is vieno krasto i kita, krastai galetu pateikti ataskaitas, kurios galetu buti pateikiamos susipazinti ir kitu krastu nariams pvz, pasakojimai apie nuveikta veikla skautatinklyje.
  6. Vienu adresu pakaktų atsiųsti vieną laišką ir keliems žmonėms. Galvoju, kad pakaktų info gauti elektroniniu laišku.
  7. Labiau panaudojant internetą
  8. Dar nesugalvojau... bet jei kokia idėja šaus į galvą, parašysiu tiesiogiai Jorei ;)
  9. El. paštų konferencijos, manau, yra veiksmingiausios. Siūlyčiau galvoti sistemą, kaip per konferencijas informuoti vienetus.
  10. mane tenkina esama situacija
  11. Daugiau informacijos talpinti internetiniuose puslapiuose, reklamuoti tą informaciją
  12. per didesni visu nariu itraukima i informacijos dalinimasi tarpusavyje...bei raginima dalyvauti ne tik savo vieneto renginiuose...
  13. uzsisakyti naujienas ir priminimus SMS :)
  14. Sudominti žmones infobiuleteniu. Arba reikia jo atsisakyti ir pradėti spaminti - kartu ir popieriaus sutaupytume ;)
  15. Reikia daugiau bendrauti. Daugumai renginių trūksta reklamos.
  16. būtų tik gerai biuletenius gauti internetu
  17. Sukurti patogesni kalendoriu su renginiu datomis, vietomis ir laiku
  18. issiusti vadovams kas menesi visa info apie ivyksiancius renginius, planus t.t.
  19. Manau reiketu aiskiai atskirti kokia info tik vadovams, kuri visiems vartotojams. Tam tikros skiltys bent jau man nera patrauklios, reiktu atnaujinti. cia turetu buti patalpinta visa skautiska literatura (skaitmeninis variantas), kokybiski zemelapiai ir t.t.
  20. Naujienu preunameratas i el.pasta. Paskutiniu naujenu balsu skaitimo mp3 failo parsiuntimas, kad galima butu perklausiti einant kazkur su savo mp3 plejeri. Tas pats uzrasas, paskambinant i tam tikra telefona numeri.
  21. nežinau
  22. Atsakomybes ugdymu
  23. 1.dazniau susitikti:) 2.dalintis info - sugrize is kur - pristatyti ka naujo pamate, suzinojo, sugalvojo. 3. skautu ideju bankas - crazy turbo ideju bankas:) genialus dalykai gimsta is crazy ideju:)
  24. infobiuliotenį galimą būtų siųsti el. p. nors iš esmės visą ką matome jame yra skautai lt
  25. Reikia kalbėti akis į akį
  26. Įvesti naujienlaiškius el.paštu. Galėtų būti sukurtos skirtingos kategorijos - vadovams, skautams, svarbiausiu nutarimu, renginiu ir pan. Periferijoje daznai pasitaiko, kad vadovas labai ribotai naudojasi internetu, reciau skaito skautai.lt ar scout.lt. Jei naujienos ateitu tiesiai i pasto dezute, pasiekiamumas tikrai padidetu. Taip pat pasiekiamumas butu didesnis, jei naujienlaiski uzsiprenumeruoti galetu ir vaikai + sumazetu informacijos uzdelsimas bei iskraipymas. + tai tikriausiai salyginai nebrangu (nzn kaip ten su sistemos sukurimu ir palaikymu)
  27. Galimybes kiekvienam skautijos nariui siusti zaibiskai pasiekiancias zinutes ir tureti galimybe suzinoti, ar jis jas gavo. Labai gerai butu vadovams galimybe siusti sms automatizuotai ir nesunkiai. Reikia automatizuotai rinkti informacija bei infobiuletenius turi gauti e-mastu ir kiekvienas skautijos narys (zinoma, skirtingus infobiuliotenius)
  28. Neefektyviai veikia scout.lt su skautai.lt viskas gerai, tačiau turbūt labai mažai kas žino, kad scout.lt yra oficialus LS puslapis. Reikėtų tai "papiarinti", kad didesnė dalis žmonių žinotų, kadangi ten yra sukišti įvairūs skautijos dokumentai..
  29. Naudotis dar daugiau IT galimybemis. Daugiau asmeniskumo (sms siuntimas).
  30. Siaip keli pamastymai, gal ne visai susije su komunikacijos tobulinimu: 1. infobiuleteniai galetu tapti elektroniniai, butu sutaupoma popieriaus, darbo visa tai spaudinti ir pinigu siusti. 2. Skautatinklyje galetu atsirasti info arba linkas su vienetu vadovu kontaktais ir kaip susirasti vieneta savo mieste.
  31. Kasmenesine spauda.
  32. Patvirtinus paviešinti specialybių programas. Tiesa, tai turėtų būti prieinama tik vadovams.
  33. infobiuletenį siųsti el. paštu, el. versiją! BŪTINIAUSIAI!